• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  VIDEO/Dorin Chirtoacă a prezentat documente ce atestă creditele luate de la BEM de familia Grecianîi, în valoare de aproape 5 milioane de Euro
  15.07.2019     
  Consiliul Republican al PL a decis participarea PL în alegerile locale din 20 octombrie
  14.07.2019     
  PL a comemorat 70 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste
  06.07.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: ”Puterea lui Plahotniuc nu e în Guvern, dar în Procuratură. Asta lumea trebuie să înţeleagă”

  Mihai Ghimpu: ”Puterea lui Plahotniuc nu e în Guvern, dar în Procuratură. Asta lumea trebuie să înţeleagă”

  24.10.2018  

  Liderul PL, Mihai Ghimpu, susţine că lumea trebuie să înţeleagă că puterea pe care o are preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, nu se datorează nici Guvernului şi nici Parlamentului, dar faptului că are influenţă asupra Procuraturii Generale.
  „Unii cred că Ghimpu l-a adus pe Plahotniuc, i-a dat puterea. Nu-i puterea în Guvern şi în majoritate parlamentară. Puterea lui Plahotniuc e în Procuratură, asta lumea trebuie să înţeleagă. Şi asta nu i-a dat-o Ghimpul şi nici PL-ul, o are din 2009. Nu mai vreau să spun cum au făcut schimb şi cum a ajuns Procuratura la Plahotniuc”, a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Liberalul se arată convins că între Vlad Plahotniuc şi preşedintele Igor Dodon există o înţelegere. „Tot ceea ce face Plahotniuc şi Dodon este o decizie a lor împreună. De aceea şi a apărut această denumire - binomul Plahotniuc-Dodon. Toată lumea vede. Din toţi consilierii, din toţi primarii, deputaţii au fost rupţi şi trecuţi la PD. De la PSRM nu a rupt niciunul, iată o dovadă”, a spus Ghimpu. Potrivit lui, „Dodon e al lui Vlad Plahotniuc nu de acum. E al lui din când l-a promovat preşedinte. Atunci trebuia Lupu să fie preşedinte, ales de Parlament. Pe neaşteptate a apărut decizia Curţii Constituţionale că (preşedintele) se alege de cetăţeni. Şi era clar că cetăţenii îl vor alege pe Dodon”. „Şi asta era dovadă că decizia PL-ului din ianuarie (ianuarie 2016, când liberalii au format majoritate parlamentară cu PDM) a fost corectă, fiindcă în toamnă a confirmat spusele noastră că, dacă mergem la alegeri anticipate, câştigă Dodon puterea”, a menţionat liderul PL. El a accentuat că Vlad Plahotniuc „l-a promovat pe Dodon ca să aibă o rezervă ca, după ce se compromite AIE 1, AIE 2 şi toată guvernarea asta, el să-l aibă aliat pe Dodon”. Preşedintele PL a mai adăugat că Plahotniuc nu are nevoie de unionişti în viitorul Parlament şi că democratul va înainta în alegeri câteva partide pseudo-unioniste, pentru a nu permite accesul în Parlament Partidului Liberal.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4100091  | ieri: 1731 |  azi: 857 |  online: 32     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97