• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  VIDEO/Dorin Chirtoacă a prezentat documente ce atestă creditele luate de la BEM de familia Grecianîi, în valoare de aproape 5 milioane de Euro
  15.07.2019     
  Consiliul Republican al PL a decis participarea PL în alegerile locale din 20 octombrie
  14.07.2019     
  PL a comemorat 70 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste
  06.07.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  PL a dat start campaniei „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire cu Țara-Mamă România”

  PL a dat start campaniei „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire cu Țara-Mamă România”

  23.09.2018  

  Astăzi, Partidul Liberal a dat start campaniei „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire cu Țara-Mamă România”. Această campanie are drept scop promovarea mesajului Unirii ca unica salvare a Republicii Moldova și revenirea pe făgașul nostru istoric românesc. Astfel, liberalii vor merge din localitate în localitate pentru ca toți cetățenii ce împărtășesc această cauză națională sa semneze Declarația de Unire cu Țara-Mamă România, ulterior PL o va înainta parlamentelor de la Chișinău și de la București.

  În debutul evenimentului, prim-vicepreședinta PL, Corin Fusu a salutat prezența participanților la eveniment: ”Dragi români, astăzi ne-am adunat aici pentru a continua drumul Unirii, noi, liberalii, considerăm că revenirea la Țara-Mamă România este unica soluție a supraviețuirii ca neam, este unica șansă de a trăi o viață în demnitate alături de frați și surori”.

  În discursul său, președintele PL, Mihai Ghimpu a menționat că: ”Acum 100 de ani, înaintașii noștri respirau aerul libertății și a unității noastre, înfăptuită prin votul membrilor Sfatului Țării. În acest an al Centenarului, pe această bucată de pămât ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă sărbătoare, fiindcă anume de aici s-a dat startul Unirii. Însă, guvernarea nu a dorit nici măcar să accepte proiectul nostru de declarare a anului 2018 – Anul Unirii și au respins Declarația de Unire cu Țara-Mamă România. Iată de ce noi, liberalii, vom merge prin din casă în casă la cetățenii noștri care doresc această Unire și care sunt foarte mulți, dar din cauza primarilor democrați și socialiști nu au avut posibilitatea să semneze pentru Unire.”

  O cuvântare plină de însuflețire și curaj a ținut prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă: ”Să nu lăsăm drapelul tricolor din mână și Unirea din inimă și din suflet, orice s-ar întâmpla. Pentru că după fiecare dintre noi trebuie să rămână ceva, și de pe urma noastră cu siguranță va rămâne lupta pentru Unire, lupta pentru libertate și adevăr. Această luptă marchează identitatea românească a fiecăruia dintre noi.” 
  Ulterior, cuvântări au fost rostite de deputatul Roman Boțan, președintele fracțiunii PL din CMC, Ion Cebanu, președintele OTPL Ungheni, Iurie Chirinciuc și Ion Apostol, secretar general al PL.

  Roman Boțan: ”Unirea este dezideratul suprem pentru care au luptat generații întregi, nu a fost doar un vis, dar un scop ce a fost atins în 1918, un scop care urmează să-l atingem și noi. Reîntregirea neamului românesc este consfințit nu doar statutar de liberali, dar prin fapte concrete, inițiative legislative și sesizări la Curtea Constituțională, ceea ce demonstrează perseverența și corectitudinea acțiunilor noastre. ”
  Ion Cebanu: ”Acum, cîteva zeci de ani în urma eram o mână de oameni care credeam în idealul Unirii, aici, în Basarabia. Ne bucură că astăzi acest ideal este îmbrățișat de mult mai mulți, poate și de unii doar formal. Oricum, cu cât mai multe voci – cu atât mai aproape va fi și Unirea. Noi, cei care am crezut în Unire și când eram puțini, și când am devenit mai mulți, și când eram la putere și acum când suntem în opoziție, avem datoria să ducem lupta până la capăt în sensul realizării definitive și ireversibile a Unirii.”

  Iurie Chirinciuc: ”A venit ora la care trebuie să punem punct deznădejdii și fricii de viitor. A venit ora să spunem un ”nu” categoric colectiv oamenilor mici care țin captivă RM, dar și agenda ei europeană. Generațiile oamenilor mari de ieri, de la țărani la dascăli, medici și savanți, au frământat cu sângele, sudoarea și palmele lor crăpate pământul Basarabie. Iar pământul acesta, așa cum e lăsat de Dumnezeu nu-i mai rabdă pe oamenii mici ai zilelor noastre. Pământul acesta nu este al lor, ci al nostru, al românilor basarabeni.”

  Ion Apostol: ”În acest moment de înălțare a spiritului românesc, sunt cu gândul la străbunii mei, la părinții mei care mi-au dat dragostea față de națiunea română și care au luptat indiferent de locul unde s-au aflat. Trăiască România! ”

  La finalul evenimentului, conducerea PL și participanții la eveniment au semnat Declarația de Unire, iar evenimentul a culminat cu un marș automobilistic prin suburbiile Chișinăului.

  Amintim că, toți cei care împărtășesc acest ideal național pot semna Declarația de Unire, în fiecare zi de desfășurare a campaniei, la sediul central al Partidului Liberal de pe str. N. Iorga 15, între orele 9:00-18:00, precum și în centrele raionale, la sediile filialelor PL din republică. Semnatarii Declarației vor primi în dar o Declarație simbolică de Unire cu Țara-Mamă România. Începând cu data de mâine, cetățenii din diaspora și nu doar vor putea semna Declarația de Unire și online.

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4100082  | ieri: 1731 |  azi: 848 |  online: 23     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97