• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  VIDEO/Dorin Chirtoacă a prezentat documente ce atestă creditele luate de la BEM de familia Grecianîi, în valoare de aproape 5 milioane de Euro
  15.07.2019     
  Consiliul Republican al PL a decis participarea PL în alegerile locale din 20 octombrie
  14.07.2019     
  PL a comemorat 70 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste
  06.07.2019     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarație PL: R. Moldova și-a pierdut din credibilitatea externă, curs pro-Moldova și Silvia Radu ministru..

  Declarație PL: R. Moldova și-a pierdut din credibilitatea externă, curs pro-Moldova și Silvia Radu ministru..

  18.09.2018  

  Ultimele evenimente care au avut loc în Republica Moldova - anunțarea noului mesaj „Pro-Moldova” al Partidului Democrat și remanierile din Guvern, demonstrează că, reforma Guvernului făcută de PD, fără susținerea PL a eșuat. Ba mai mult ca atât, modificarea componenței Guvernului la doar 9 luni de activitate, arată că, în toți acești ani, din 2009 încoace, toate guvernele formate fără reprezentanți ai PL au dus la compromiterea democrației și a reformelor, fapt confirmat prin izolarea politică și financiară a partenerilor externi și UE, în primul rând.

  Aducerea la cârma Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale a Silviei Radu care a distrus funcționalitatea Primăriei și a orașului în întregime, aflându-se ilegal în funcția de primar general și care a dat dovadă de incompetență managerială și abuz în serviciu, ne dovedește că, între S. Radu și V. Plahotniuc există un pact, ”eu ție-tu mie”, încă din perioada când deținea șefia la Union Fenosa.

  Situația precară a Guvernului PD e confirmată inclusiv prin sesizarea CEDO în legătură cu expulzarea celor șapte profesori turci, dar și de experții internaționali ce au participat la reuniunea Consiliului Atlantic, din 14 septembrie, la Washington, la care a fost prezent și Andrian Candu. Aceștia și-au exprimat îngrijorările în privința situației politice, economice și sociale din Moldova, menționând că, în prezent, R.Moldova se află într-o criză politică, iar Guvernul pierde din ce în ce mai mult din credibilitate în fața cetățenilor și a UE.

  Aceasta demonstrează o dată în plus că guvernele sunt la cheremul lui Vlad Plahotniuc și nu a majorității parlamentare, că cetățenii și problemele lor n-au fost și nu sunt o prioritate a actualei guvernări, precum declară PD. Interesul guvernării de azi rămâne banul, puterea și concentrarea acesteia, cât mai mult, în mâinile unui singur om.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2019 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4100076  | ieri: 1731 |  azi: 842 |  online: 17     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97