• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: ”Lucrez la un proiect al Unirii care va fi programul de guvernare al PL”

    Dorin Chirtoacă: ”Lucrez la un proiect al Unirii care va fi programul de guvernare al PL”

    04.09.2018  

    Dorin Chirtoacă se preocupă în această perioadă de definitivarea unui proiect al Unirii cu România, care ar urma să fie programul de guvernare al Partidului Liberal. Întrebat dacă va prelua președinția formațiunii și va candida la alegerile parlamentare din februarie 2019, vicepreședintele PL a răspuns că momentan este concentrat pe elaborarea programului de guvernare și nu pe funcții, iar o decizie în acest sens urmează să o ia după ce va prezenta proiectul său colegilor din partid și societății.

    „Congresul e programat pentru 1 decembrie. Acum lucrez la un program care ține de cum să fie construită Unirea. Un program de guvernare care să aibă ca scop Unirea cu România, inclusiv integrarea europeană, și cum acest program să fie construit în detaliu. Unirea oricum va avea loc, și ea trebuie construită cărămidă cu cărămidă. Fiecare domeniu trebuie aliniat la ceea ce se întâmplă în România și UE. Unirea tre s-o construit instituțional, în așa fel încât să rămână doar să dăm jos hotarul de la Prut. Până a vorbi de funcții, trebuie să avem conținut, iar eu personal cu colegii lucrez la asta. Trebuie să avem un proiect în care să creadă cetățeniii R. Moldova, care e cel mai bun, și așa vom putea scăpa de dictatură, ca să avem stat de drept, prosperitate, bunăstare și un viitor mai bun”, a declarat Dorin Chirtoacă astăzi, după o nouă ședință de judecată în dosarul său.

    „Atunci când voi finaliza lucrul asupra programului Unirea, și voi apărea în fața colegilor, atunci vom putea avea răspunsul asupra președinției partidului. La început să finalizăm proiectul și apoi vedem. Până nu terminăm lucrul la conținut, vizavi de proiectul Unirii, și nu va fi prezentat partidului și societății, nu pot răspunde dacă voi candida la parlamentare”, a adăugat fostul primar general al Capitalei, maneționând că proiectul ar urma să fie gata la 1 decembrie.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com