• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La Multi Ani, Dorin Chirtoacă!

    La Multi Ani, Dorin Chirtoacă!

    09.08.2018  

    Dragă Dorin, 9 august este o zi, în care s-au născut milioane de oameni, tu fiind unul dintre ei. Unii au ajuns să devină filozofi, compozitori, fotbaliști renumiți, prim-miniștri; dar puțini din ei au ajuns să fie Primari Generali ai unui oraș de aproape un milion de oameni, la vârsta de 28 ani! Ai primit moștenire, la această vârstă fragedă, un oraș, care abia mai respira. Astăzi, Chișinăul a crescut odată cu tine și este un oraș, care încet, dar sigur, se apropie de capitalele europene. 
    Tot ce-ai făcut, ai făcut cu multă dragoste pentru oameni, pentru oraș și pentru Neam. În întreaga ta activitate ai avut parte de mai mulți dușmani decât probleme are orașul; dar nu te-ai văietat, ci i-ai înfruntat bârbătește, reușindu-ți să-i dai orașului un suflu nou, mult mai aproape de cel european, învingându-ți adversarii prin fapte, nu prin vorbe. I-ai biruit pe toți cei, care au încercat prin lupta politică să schimbe direcția europeană și românească, la care i-ai dat tonul. 
    Poate deloc întâmplător, aniversarea ta personală coincide cu aniversarea a 100 de ani de la Mare Unire; tocmai de aceea sunt sigur că, dacă nu te înlăturau ilegal din funcție, anul acesta Chișinăul era în rând cu toate orașele românești ale vechii Dacii. Anul acesta Capitala celui de-al doilea stat românesc, în lipsa ta, arată ca un oraș al rușinii naționale, deoarece această mare sărbătoare este total trecută sub tăcere... Cred că anume aceasta și-au dorit-o cei, care au pus la cale arestarea și suspendarea ta din funcția, pe care ți-au încredințat-o chișinăuienii. Trecerea cu vederea a Marii Uniri din 1918 de către puterea centrală și cea actuală “municipală” arată, că anume acesta a fost motivul principal al înlăturării tale ilegale din funcția de Primar General.
    Dragă Dorin, oamenii răi ai oricărui neam, minciuna și puterea lor, mai devreme sau mai târziu, dispar!!! Dar lupta pentru Oameni, Neam și Țară rămâne sfântă și veșnică. Capul sus și înainte, căci lupta noastră pentru Unirea cu Țara Mamă trebuie dusă la bun sfârșit. 
    Puterea soarelui răsare, sănătatea mării, fericire și rezistență! 
    La mulți, mulți ani!!!

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com