• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu cere audierea procurorului general în Parlament, după ce furtul miliardului a încetat să mai fie investigat

    Mihai Ghimpu cere audierea procurorului general în Parlament, după ce furtul miliardului a încetat să mai fie investigat

    26.07.2018  

    ”Din anul 2014 până în prezent, de câte ori ați plecat la Bruxelles sau alte vizite oficiale, atât Președintele Parlamentului cât și Prim-ministrul au promis oficialilor europeni și partenerilor de dezvoltare că instituțiile abilitate ale statului vor investiga furtul miliardului și vor trage la răspundere pe cei care au furat banii cetățenilor, din acel moment au trecut 4 ani de zile iar acest jaf nu a mai fost elucidat.

    Opinia publică cunoaște câțiva din executorii acestui jaf, unu este la Orhei primar (Ilan Șor) altul ”muncește” la guvern ca viceprim-ministru (Iurie Leancă), îi cunoaștem, dar poporul vrea să cunoască cine sunt și beneficiarii acestui jaf(la cine în buzunar au ajuns acești bani). Vrem să știm cine sunt cei 99% de ”oameni onești„ din raportul Kroll 2, vorba premierului.

    De când a fost investit în funcție de Procuror General, dl Eduard Harunjen nu a întreprins nimic pentru investigarea acestui jaf, și pentru tragerea la răspundere a celor care au luat creditele neperformante de la cele 3 bănci. 
    Dle Candu, dacă spuneți că Dvs și partidul din care faceți parte nu aveți nimic cu furtul miliardului atunci vă rog frumos să supuneți votului și să susțineți inițiativa deputaților Partidului Liberal de audiere a Procurorului General în parlament în care să ne povestească de ce, până la moment nu cunoaștem cine sunt beneficiarii de facto a jafului și de ce nu sunt recuperați banii.

    La toamnă urmează să fie votat noul parlament și este imperativ ca înainte de aceste alegeri cetățenii să-și cunoască eroii pentru ca aceștia să nu mai ajungă niciodată la guvernare.

    Stimați colegi deputați, vă îndemn să susțineți propunerea de al invita la audiere parlamentară pe Procurorul General Eduard Harunjen”, a conchis Mihai GHIMPU.

    Majoritatea parlamentară formată din deputați PDM și PPEM au refuzat să suțină propunerea.


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com