• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu MUNTEANU: „Plahotniuc și Dodon ne-au băgat în Uniunea Eurasiatică”

    Valeriu MUNTEANU: „Plahotniuc și Dodon ne-au băgat în Uniunea Eurasiatică”

    15.05.2018  

    Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc au băgat în mod samavolnic Republica Moldova în Uniunea Eurasiatică la ordinul stăpânului lor, Vladimir Putin.

    Luni, 14 mai 2018, va rămâne o zi neagră în calendar. În prezența trădătorului şi uzurpatorului puterii de stat Igor Dodon, președintele rus Vladimir Putin „a propus”, iar Alexandr Lukaşenko şi Nursultan Nazarbaev, președinții Belarus şi Kazahstan „au aprobat” acordarea statutului de membru observator al Uniunii Eurasiatice pentru Republica Moldova. Acesta este doar un pas spre aderarea deplină a Republicii Moldova la Imperiul lui Putin. Republica Moldova renunță astfel la integrarea europeană, dar şi la independentă şi suveranitate, pe care le cedează Moscovei prin aderarea la Uniunea Eurasiatică.

    Cetățenii nu au știut nimic. Dodon nu are aprobarea Parlamentului. Pentru aceasta, Igor Dodon devine criminal de stat şi uzurpator al puterii.

    Dodon a comis o gravă crimă împotriva poporului. El a exercitat puterea în nume propriu când a comis actul de trădare. Conform articolului 2 din Constituția Republicii Moldova, ”Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”.

    Binomul eurasiatic Plahotniuc-Dodon a funcționat perfect. Marii „europeni”, Pavel Filip şi Andrian Candu au luat apă în gură. Vladimir Plahotniuc se pricepe la toate. El dă indicații ministrului Educației despre uniforme școlare, ministrului Apărării despre stagiul militar obligatoriu şi ministrului de Interne despre cum să oprească șoferii în trafic, dar numai despre trădarea lui Dodon, nu suflă o vorbă.

    Ori de câte ori Dodon se preface că refuză să semneze ceva la porunca lui Plahotniuc, majoritatea parlamentară îl suspendă pe Dodon de la micul dejun până la prânz, pentru ca Andrian Candu să semneze în locul său, iar Dodon revine apoi în funcție. Acum de ce tac toți, şi nu îl suspendă pe Dodon pentru uzurparea puterii de stat şi încălcarea Constituției?

    Lupta mea împotriva Binomului corupt şi eurasiatic Plahtniuc-Dodon este pentru binele şi viitorul cetățenilor. Binomul vrea să ducă Republica Moldova în Eurasia pentru că acolo domnește fărădelegea, acolo poate fura nepedepsit, poate distruge cariere, afaceri cinstite sau viețile celor care se i se opun. Acolo Binomul poate deține puterea pe viață ca mentorii săi Putin, Lukaşenko, Nazarbaev.

    Voi lupta până la izbândă şi prima bătălie se dă duminică, împotriva candidaților Binomului - Ivan Ceban şi Silvia Radu. Chișinăuienii vor veni la vot pentru a-şi arăta voința suverană, uzurpată la Soci de Plahotniuc-Dodon.

    Împreună facem istorie!

    Valeriu Munteanu, candidat la funcția de primar al mun. Chișinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com