• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu atacă în instanță Hotărârea CEC de înregistrare a Silviei Radu în cursa electorală. Vezi motivele

  Valeriu Munteanu atacă în instanță Hotărârea CEC de înregistrare a Silviei Radu în cursa electorală. Vezi motivele

  25.04.2018  

  Ieri, 24.04.2018, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1 a dispus înregistrarea candidatului Partidului Democrat, sub forma candidatului independent, a dnei Silvia Radu, fără a lua în considerare fraudarea în totalitate a procesului preelectoral în partea ce ține de colectarea semnăturilor prin utilizarea resurselor administrative, constrângerii semnatarilor și încălcarea modului de perfectare a listelor de subscripție.

  În presă, independentă desigur, cât și pe rețelele de socializare au fost publicate un șir de materiale care denotă faptul că semnăturile au fost colectate anume de delegații Partidului Democrat în funcțiile publice prin impunerea forțată a funcționarilor structurilor publice, precum Regia Transport Electric, instituțiile medico-sanitare din subordinea Primăriei mun. Chișinău, precum și autoritățile publice centrale: Agenția Servicii Publice, autoritățile din cadrul ministerelor, inspectorate, agenții, etc.

  Semnatarii (susținătorii) au fost impuși să semneze listele de subscripție sub amenințarea unor consecințe nefaste în legătură cu exercitarea atribuțiilor, inclusiv destituirea din funcția publică.

  Singura contestație, susținută în acest sens pe subiectul expus, a fost înaintată de mine personal, fapt ce denotă că ceilalți candidați la funcția de Primar general, nu sunt interesați, cu părere de rău, de procesul grosolan de fraudare a alegerilor.

  Dar lupta continuă, iar în zilele imediat următoare vom contesta în ordine contencioasă Hotărârea în referință, pentru a face dreptate semnatarilor, locuitori ai municipiului Chișinău, pentru impunerea forțată la susținerea candidatului uzurpator, dna Silvia Radu.

  Vom contrapune semnăturile de pe listele de subscripție a uzurpatoarei Silvia Radu cu listele angajaților instituțiilor și întreprinderilor de stat și municipale, demonstrând astfel că peste 70% din semnăturile prezentate de candidatul lui Vladimir Plahotniuc au fost adunate forțat, pe cale administrativă, adică ilegal.

  Astăzi, 25.04.2018, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1 urmează să înregistreze candidatul clonă, un alt Munteanu, despre care nici președintele Partidului Societății Progresiste, din numele căruia este înaintat, nu cunoaște, iar partidul nu l-a mandatat pentru participarea la acest scrutin electoral.

  Persoana în cauză, face parte din operațiunea „clona”, un instrument de fraudare prin inducerea în eroare a alegătorilor. Cel mai grav, este faptul că laboratorul de cobai a lui Vladimir Plohotniuc desconsideră atât de mult cetățenii Republicii Moldova, încât îi consideră complet neștiutori de carte.

  Valeriu MUNTEANU, 

  candidat la funcția de Primar General al mun. Chișinău.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4764086  | ieri: 1562 |  azi: 671 |  online: 22     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97