• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă în numele democrației și în semn de protest și-a dat demisia din funcția de primar al Chișinăului: "Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Plahotniuc, Dodon sau Leancă"

    Dorin Chirtoacă în numele democrației și în semn de protest și-a dat demisia din funcția de primar al Chișinăului: "Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Plahotniuc, Dodon sau Leancă"

    16.02.2018  

    Dorin Chirtoacă a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că renunță la funcția de primar al Chișinăului în semn de protest.

    „Am decis să renunț la funcția de primar în semn de protest și abuz împotriva orașului dar și a subsemnatului, dar în niciun caz în sens de recunoaștere a vineri în dosar. Nu văd altă soluție decât să îmi dau demisia. Dacă rămân, devin complicele lor. Eu doar în fața cetățenilor răspund. E o reacție la presiunea de a fi cuminte, cum ar vrea ei și de a dansa cum vor ei. Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Plahotniuc, nu de la Dodon, nu de la Leancă”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    Dorin Chirtoacă susține că dacă nu renunță, lucrurile vor fi blocate până în 2019, însă astfel alegerile anticipate ar trebui să fie organizate până pe 20 mai 2018.


    Dorin Chirtoacă sa referit și la dosarul să politic intentat de actuala guvernare subliniind că ”am reclamat mai multe lucruri și de fiecare dată am cerut să se meargă pe lege și să aibă loc un proces corect, din păcate acest lucru nu are loc. Ultimele evenimente sunt vorbitoare chiar și pentru cei care nu sunt specialiști.

    Lucrurile arata foarte clar că totul este întors pe dos. Se dorește ca persoanele complici să fie transformate în mod artificial în martori, aici mă refer la domnii Gamretki și Grozavu. Aceștia trebuie audiați în calitatea lor inițiala, în care au fost în rând cu mine. Nu poate fi schimbată calitatea lor în mod artificial. Este un abuz, mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor clarifica la CEDO.

    Recent, domnul procuror a refuzat să aducă probele cerute de judecător, instanța spune să aducă probele complete, el spune că refuză. Separa  probleme. Nu are dreptul nimeni să refuze. Un procuror a refuzat, a spus că nu aduce materialele în judecata, a adus o parte și gata. Asta înseamnă ca el mereu va refuza ceva.

    Arătați-mi un singur primar în UE, care este suspendat din funcție în timpul unui proces. Nu exista așa ceva, în toata Europa, nu exista niciun primar suspendat din funcție care se află într-un proces. Doar dacă exista o decizie irevocabila a instanței. De asta toți fug, Curtea Constituționala, toți. Eu periodic am informat europenii despre toate încălcările”, a menționat Dorin Chirtoacă.

    Dorin Chirtoacă informează că ”în decembrie a transmis o descriere despre faptul că lucrurile sunt date peste cap și în Chișinău, și în Republica, despre faptul că trebuia să fie restabilit în funcție, mai ales după referendum.

    Cui trebuie prosteala asta, ei vor ca acum să pară că Primăria e tehnocrată. Ei vor să pară ca e alianța PD si PPEM, dar de fapt e PD cu PSRM, iar socialiștii tac ca muții. Târgul e PD și PSRM, doamna Radu i-a botezat copiii lui Dodon. De ce tac socialiștii, s-a întrebat Dorin Chirtoacă.

    Dorin Chirtoacă a avut o reacție și față de plecarea primarului de Băcioi de la PL. ”Consilierii sunt chemați la PD, pe Cantemir, amenințați cu dosare penale ca să susțină ce vor ei. Primarii din suburbii sunt presați sa treacă la PD sau la PUN. Vreți dovezi? Domnul Salari, primarul de la Băcioi este în conflict aspru cu deputatul Țutu de la Băcioi, de ce nu a plecat la PD domnul Salari? El nu poate sa meargă la PD, o să-l râdă tot Băcioiul. L-ar fi luat la furci.

    Oare domnul Basescu știe oare ca domnul Anatol Șalaru vrea să-l aducă sub Plahotniuc? Peste ani acești oameni care trec de la PL la PD sau PUN, vor recunoaște ca li s-a dat să aleagă între cele doua partide ca să para ca sunt în continuare unioniști. Voi fi eu viu sau închis, acești oameni peste ani vor recunoaște. Chiar am de gând să iau legătura cu domnul Basescu să-l întreb daca el ăși da seama de ceea ce se întâmpla” a puncat Dorin Chirtoacă.

    Imagini video:

     

    Serviciul de presă al PL

    16 februarie 2018


     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com