• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut astăzi întrevederi cu ambasadorii UE, SUA și României

    Mihai Ghimpu a avut astăzi întrevederi cu ambasadorii UE, SUA și României

    23.11.2017  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal a avut azi întrevederi cu E.S. Peter Michalko, Șeful Delegației Uniunii Europene,  E.S. James D. Pettit, ambasadorul SUA și E.S. Daniel Ionița, ambasadorul României, cu care a discutat despre rezultatele referendumului din 19 noiembrie, și care vor fi acțiunile imediat-următoare ale Partidului Liberal.

    Președintele PL a spus că acest referendum a fost un subiect artificial, impus de socialiști, prin care s-au cheltuit 9 milioane de lei din bugetul statului și care a avut un singur scop, cel de-a satisface moftul politic al socialiștilor și al tuturor celorlalți, care au pus umărul la organizarea lui. Acum, organizatorii acestui plebiscit, conform regulilor democraţiei, sunt obligaţi să-şi asume răspunderea şi sa-şi dea demisia, pentru faptul că au abuzat de atenţia cetăţenilor, pentru faptul că le-au luat din timp, pentru faptul că au încercat să-i bage în această aventură, în această farsă. Locuitorii Chişinăului au transmis un mesaj întregii republici, că sunt de partea Primarului general Dorin Chirtoacă, cred în nevinovăția lui și că nu acceptă jocurile orchestrate de PD-PSRM.

    Mihai Ghimpu a menționat că timp de jumătate de an, socialiștii și democrații au plămădit acest scenariu de scoatere a lui Dorin Chirtoacă de la primărie, creând o legendă conform căreia, Dorin Chirtoacă este ultra-corupt. De aceea, de demult se încearcă să fie transmise în/către societate prin diferite metode mesaje că la primăria Chişinăului Dorin Chirtoacă conduce un sistem corupt, iar ceea ce s-a întâmplat din luna mai încoace cu dosare penale, cu reţinere și suspendare din funcţie, cu înlăturarea avocaţilor şi toată această trilogie care se desfășoară a avut un singur scop. Anume a convinge locuitorii municipiului Chişinău şi respectiv cetăţenii Republicii Moldova, că liberalul Dorin Chirtoacă este unul corupt şi respectiv la fel este şi Partidul Liberal, scenariu care nu le-a reușit.

    Președintele PL a afirmat că ilegalitățile comise la adresa lui Dorin Chirtoacă nu se rezolvă doar prin eșuarea referendumului, întrucât există şi celălalt latură a problemei, cea cu dosarele politice, cu suspendarea din funcţie, care este ilegală, fapt confirmat prin Rezoluția Congresului Autorităților locale și Regionale al Consiliului Europei. Mihai Ghimpu a spus că votul de pe 19 noiembrie, arată că, într-o democrație autentică, Dorin Chirtoacă ar trebui să revină la serviciu şi să-și duc mandatul de Primar General până la capăt.

    Mihai Ghimpu a subliniat că în continuare Dorin Chirtoacă și Partidul Liberal vor lupta pentru dreptate și pentru Chişinău. Toată această aventură care s-a abătut asupra municipiului fără voia noastră şi fără contribuţia noastră şi cu referendumul şi cu dosarele penale la comandă și cu suspendarea ilegală din funcție, toate până la urmă se vor constitui într-un precedent, care deja are ecouri şi la nivel internaţional. Este o bătaie de joc să ai mandat de patru ani de la cetăţeni şi-n acelaşi timp să nu poţi merge la serviciu, iar un oarecare uzurpator sau uzurpatoare să se instaleze în biroul de la Primărie, fără a avea votul cetățeanului, ori asta-i scuipat în sufletul chișinăuianului.

    La rândul lor, ambasadorii prezenți la întrevederile cu Președintele PL au menționat că urmăresc îndeaproape evoluția lucrurilor la Chișinău, în speță cazul lui Dorin Chirtoacă, au monitorizat referendumul din data de 19 noiembrie și campania, care la precedat. Diplomații au subliniat că independența justiției și funcționarea legilor sunt chestiuni esențiale în funcționarea unui stat și care la Chișinău au o puternică încărcătură politică, fapt îngrijorător.

    Serviciul de presă al PL
    22 noiembrie 2017

     

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com