• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  La mulți ani, Domnule Președinte Mihai GHIMPU!

    La mulți ani, Domnule Președinte Mihai GHIMPU!

    19.11.2017  

    În plină teroare stalinistă, într-o căsuță de la marginea satului Colonița, din apropierea Chișinăului se năștea Mihai Ghimpu, al 5-lea copil în familia Irinei și al lui Toader Ghimpu, era luni, 19 noiembrie 1951.

    Ați copilărit, împreună cu frații mai mari, hoinărind pe dealurile Coloniței, sau alergând în Valea Raiului, locuri dragi DVS, parcă desprinse din poveștile lui Nică al lui Ștefan a Petrei din Humulești. Numai că timpurile nu mai erau cele din amintirile din copilărie a lui Ion Creangă.

    În 1988 ați continuat să luptați, alături de o mână de oameni, pentru Dreptate, Libertate, Adevăr, Limbă Română, Istorie și Tricolor, iar pentru toate acestea ați fost persecutat, amenințat, umilit, dar ați rezistat. De 66 de ani, sunteți un stâlp al românismului în Basarabia și nici un vânt puternic nu v-a putut doborî.

    După aproape un deceniu de guvernare comunistă, ați venit din nou să faceți dreptate din postura de președinte al Parlamentului și Președinte interimar al Republicii Moldova. În acea perioadă ați reușit cu demnitate și mult curaj ceea ce nu au îndrăznit predecesorii dvs. Ați ridicat din genunchi demnitatea națională, desecretizând arhivele KGB, condamnând ocupația sovietică, comunismul și crimele lui.

    Stimate Domnule Mihai Ghimpu! Avem deosebita plăcere de a vă aduce sincere felicitări, dar și de a vă exprima recunoștința și prețuirea noastră pentru faptul că ați reușit să ne sădiți și nouă în suflet dragostea de românism și marea dorință de a înfăptui UNIREA.

    Sunteți un exemplu pentru noi toți, am învățat de la DVS să fim uniți, să fim puternici și să nu dăm înapoi, orice-ar fi. Întotdeauna ați oferit mai mult decât ați primit, muncind cu dăruire de sine și cu o sinceritate desăvârșită.

    În aceste vremuri grele pentru poporul nostru, avem nevoie, mai mult decât oricând, de luptători ca DVS. De oameni de stat, care pun mai presus interesul național decât cel personal, de oameni cu caracter, puternici.

    Fiecare dintre noi poartă o cruce, a DVS este cea de a schimba destinul acestui popor prin a-l curăța de trădători și lichele. Să aveți binecuvântarea bunului Dumnezeu în tot ceea ce faceți. Să ne trăiți, domnule Președinte! Și fie ca munca și devotamentul DVS să vă fie răsplătit prin reîntregirea NEAMULUI ROMÂNESC.

    LA MULȚI ANI, Mihai GHIMPU!


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com