• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  ”Sărăcia” socialiștilor – milioanele de lei cheltuiți, pentru un referendum ilegal, care nu va trece

    ”Sărăcia” socialiștilor – milioanele de lei cheltuiți, pentru un referendum ilegal, care nu va trece

    17.11.2017  

    Partidul Liberal a susținut o conferință de presă în care a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să boicoteze referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

    Mihai Ghimpu, s-a arătat convins cu privire la eșuarea referendumului.

    „Socialiștii au avut posibilitatea să mintă frumos la televizor, noi suntem convinși că acest referendum va eșua. Lumea îl susține pe Dorin Chirtoacă, el a făcut multe pentru Chișinău și trebuie să-și ducă mandatul până la capăt”, a precizat Ghimpu.

    Prin urmare, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a vorbit despre argumentele PSRM cu privire la reușita referendumului, dar și despre prezența la vot a locuitorilor municipiului Chișinău:

    „Suntem absolut siguri că deciziile politice și juridice au fost luate împreuna cu cei de la Partidul Democrat. Duminica acest referendum va eșua pe lipsă de prezență la vot. Se vor prezenta foarte puțini locuitori din municipiul Chișinău la acest exercițiu. Argumentul socialiștilor a fost minciuna, un instrument vechi și aprobat. Socialiștii au folosit tot arsenalul de minciuni pentru a putea scoate duminică locuitorii municipiului Chișinău din casă”.

    Secretarul general al PL, Ion Apostol, a oferit mai multe detalii despre registrul alegătorilor, în urma interpelărilor la Ministerul Tehnologiilor Informaționale.

    „Analizând aceste cifre, mi-a ieșit o diferență de aproximativ 18 000 de alegători, cu 18.000 mai puțini alegători în comparație cu informația emisă de Primărie. Nu ar trebui să fie o diferență, deoarece această cifră poate influența major rezultatul acestui referendum. CEC-ul ar fi cazul să informeze cetățenii despre cifra reală a alegătorilor din municipiul Chisinău”, a precizat Apostol.

    Totodată, Ghimpu a menționat că pe lângă acești 9 milioane de lei, socialiștii au cheltuit alte milioane de lei pentru a promova acest referendum în Chișinău. Una au declarat la CEC, iar alta au cheltuit.

    Socialiștii au prezentat la CEC rapoarte financiare false, în care nu au trecut adevăratele cheltuieli. Noi ne-am documentat și am aflat că,

    Pentru publicitate la TV, RADIO și ONLINE, socialiștii au achitat:

    - 1,5 milioane lei pentru publicitate electorală la TV
    - 350 mii lei pentru publicitate electorală la Radio
    - 320 mii lei pentru publicitate electorală pe online.

    Socialiștii au uitat însă să treacă în raportul financiar costurile pentru închirierea celor aproximativ 200 de panouri stradale, care au împânzit Chișinăul. În raportul financiar prezentat la CEC, socialiștii spun că au cheltuit doar 61 mii lei, (cu acești bani, poți închiria doar 7 panouri tip de 1 lună).

    În realitate pentru închirierea celor aproximativ 200 de panouri stradale din Chișinău, socialiștii au cheltuit peste 1,5 milioane de lei, la această sumă se mai adaugă printarea și schimbarea de 2 ori a bannerelor, circa 400 mii lei.

    Socialiștii au distribuit mai multe tipuri de ziare, în total 10 la număr, cu un tiraj de este 1,5 milioane de exemplare, care costa aproximativ 2 milioane de lei.

    Pe lângă ziare, socialiștii au avut tot felul de foi volante, care au avut un tiraj mascat, pentru a ascunde cheltuielile adevărate, conform calculelor noastre acestea au avut un tiraj de peste 1 milion de exemplare, pentru care socialiștii au achitat aproximativ 1 milion de lei. Ultimul l-au găsit chișinăuienii agățat de ușa apartamentului în această dimineață.

    Pe lângă toate acestea, socialiștii au avut trei tipuri de geci/scurte de culoare gri, roșie și albe, dar și trăistuțe,. Pentru acestea socialiștii au cheltuit câteva sute de mii de lei, pe care au uitat să îi declare la CEC și să-i treacă în raportul financiar.

    În Chișinău ați văzut corturi amplasate de socialiști. 
    Ne-am documentat și am aflat că Dodon si socialiștii au instalat în total 50 de corturi la care au activat peste 200 de persoane salarizate de socialiști pe o perioada de 1 lună. Căte 4 oameni la cort, doi în prima parte a zilei, alți doi după amiază.

    Aceștea au fost remunerați cu 200 lei/zi, în total, socialiștii au cheltuit aproximativ 2 milioane de lei pentru amplasarea corturilor și salarizarea oamenilor de la cort. Și aceste cheltuieli, socialiști nu le-au declarat la CEC, le-au ascuns.

    Conform calculelor noastre, socialiștii au cheltuit în această campanie, aproximativ 10 milioane de lei, care au o proveniență dubioasă și urmează, fapt pentru care vom sesiza Comisia Electorală Centrală și Procuratura Generală, pentru a verifica proveniența acestor bani și tăinuirea lor de către socialiști.

    După cum vedeți, socialiștii au cheltuit mai mult decât statul. De unde acești bani, din miliardul furat?, ori din Federația Rusă?. Unul folosește banii furați de la banca de Economii în referendumul din Chișinău, alltul folosește banii la Orhei”, a subliniat Mihai Ghimpu.

    Imagini Video: 

    Serviciul de presă al PL

    17 noiembrie 2017

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com