• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația de Unire cu Țara-Mamă România, votată în cadrul Congresului V al PL
  05.12.2018     
  Rezoluțiile adoptate de Congresul V al PL
  04.12.2018     
  Raportul de activitate al președintelui Mihai Ghimpu, dezbătut la Congresul V al PL
  03.12.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Locuitorii municipiului Chișinău decis să nu participe la farsa socialiștilor numită referendum

  Locuitorii municipiului Chișinău decis să nu participe la farsa socialiștilor numită referendum

  25.10.2017  

   Locuitorii municipiului Chișinău susțin boicotul anunțat de Partidul Liberal. Opiniile oamenilor au fost exprimate la întâlnirile, pe care le-au avut reprezentanții PL în câteva sectoare ale capitalei.

  Mihai Ghimpu, Președintele PL a mers la Liceul Teoretic ”Traian” din sectorul Botanica, unde a discutat cu elevii, claselor a XII-a și cu colectivul profesoral. Aceștia s-au arătat a fi foarte contrariați în privința abuzurilor în adresa Primarului General, Dorin Chirtoacă și a minciunilor răspândite de Dodon și socialiști.

  Liderul PL, le-a adus argumente, de ce este important să nu participăm pe 19 noiembrie, la referendumul  inițiat de socialiști, printre care ilegalitatea cu care a debutat acest referendum, pentru că este o luptă politică a socialiștilor, care nu are nimic comun cu municipiul Chișinău. Aceștia sunt orgolioși că au pierdut în fața lui Dorin Chirtoacă de trei ori, 2007,2011 și 2015.

  Președintele PL a răspuns la întrebările profesorilor, care au subliniat faptul că în 10 ani de mandat al lui Dorin Chirtoacă, la Primăria Chișinău, le-au fost majorate salariile, li s-au creat condiții de muncă și a fost introdus programul ”Bufetul suedez”, prin care elevii au parte de un prânz cald.

  Mihai Ghimpu a menționat și despre proiectul de eficiență energetică negociat de Dorin Chirtoacă cu BERD și BEI, care va realiza economii de energie de până la 50%.

  ”În anul 2015, Primarul General a lansat proiectul de termoizolare a clădirilor din mun. Chișinău, în această categorie intră toate liceele și grădinițele din municipiu, care vor beneficia de reparații capitale ale acoperișurilor, termoizolarea pereților, schimbarea geamurilor și a rețelelor inginerești. Acest proiect este unul fără precedent în Republica Moldova, care va derula pe o perioadă de 10-15 ani”, a subliniat Mihai Ghimpu.

  Fiindu-i adresată o întrebare privind repartizarea și calcularea volumului de apă consumat, Mihai Ghimpu a menționat că ”diferența de volum dintre contorul comun al blocului și contoarele din apartamente, apare din mai multe motive, cum ar fi: multe contoare sunt instalate vertical, ceea ce duce la mărirea pierderilor de apă înregistrate; folosirea ilegală a magneţilor duce la oprirea vechilor contoare; majoritatea contoarelor sunt vechi şi expirate și nu corespund normelor tehnice. Altfel spus: nu sunt sigilate, sunt montate cu abateri sau au termenul de exploatare expirat și proprietarii nu permit citirea datelor”, a punctat Președintele PL.

  Mihai Ghimpu afirmă că ”Reglementarea repartizării acestui volum a fost stabilit în Legea nr.303 din 13.12.2013 privind serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare, care prevede, consumatorul care declară mai mult, primește o cotă parte mai mare din diferența de volum, iar pentru a fi soluționată problema, Primarul General Dorin Chirtoacă, a emis o dispoziție prin care a fost uniformizat volumul repartizat. Cu părere de rău, aceasta a fost anulată la solicitarea Cancelariei de Stat”, a afirmat Mihai Ghimpu.

  Președintele PL a informat că la moment, Fracțiunea Partidului Liberal lucrează asupra modificărilor privind Legea sus-menționată, care va aduce siguranța consumatorilor că vor achita doar pentru ceea ce consumă.

  Serviciul de presă al PL
  25 octombrie 2017

   

   

   

   

   

   

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3730736  | ieri: 1140 |  azi: 739 |  online: 15     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97