• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Liberalii au adus un omagiu victimelor primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941
  15.06.2018     
  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mascaradă sau justiție? Dorin Chirtoacă nu poate participa la referendumul inițiat de socialiști, prin care se vrea revocare sa

  Mascaradă sau justiție? Dorin Chirtoacă nu poate participa la referendumul inițiat de socialiști, prin care se vrea revocare sa

  23.10.2017  

  Nu i-au deschis nici măcar formal calea spre înregistrare în calitate de concurent electoral pentru referendumul de revocare din funcție nici după expirarea termenului legal de înregistrare. Magistrații Judecătoriei Buiucani au respins astăzi solicitarea avocaților lui Dorin Chirtoacă de a-l elibera din arest la domiciliu pentru a-i oferi posibilitate să-și depună dosarul de participare la referendumul inițiat de socialiști împotriva sa. Judecătorii au apreciat solicitarea avocaților ca fiind neîntemeiată. Chirtoacă apreciază ceea ce i se întâmplă ca fiind „o mascaradă”. Procurorul a refuzat să comenteze decizia de astăzi, iar socialiștii cred că Chirtoacă trebuia înregistrat.


  Pe Chirtoacă nu l-a surprins decizia magistraților, mai ales că anterior alte câteva tentative de a obține dreptul de a se înregistra ca și concurent electoral au fost zădărnicite de diferite instanțe și autorități. Termenul de înregistrare a concurenților pentru referendum a expirat sâmbătă, 21 octombrie. În timp ce socialiștii au împânzit capitala cu panouri publicitare anti-Chirtoacă, edilul suspendat susține că va fi nevoit să combată propaganda electorală a oponenților săi doar pe internet.

  „După mine avem mascaradă atât cu referendumul, avem mascaradă și în instanțele de judecată. Este o mascaradă din toate punctele de vedere, eu nu am de făcut altceva decât să îmi duc crucea cu demnitate. Să rezist cu demnitate la toate aceste prostii”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei.

  Chirtoacă mizează pe faptul că cetățenii vor sesiza ilegalitățile care se comit în privința sa și-i vor sancționa pe „regizorii acestui show” prin boicotarea referendumului.

  „Este absurd să fii vizat într-o chestiune cum este referendumul și să nu te lase să participi. De ce vă este frică Dodon, Plahotniuc, tot Parlamentul, Guvernul cine mai sunteți acolo. De ce vă este frică să particip la referendum?”, a întrebat primarul suspendat.

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3596723  | ieri: 1012 |  azi: 661 |  online: 43     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97