• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu tranșant: În Constituție trebuie să introducem sintagma ”Integrarea Europeană a Republicii Moldova prin Unirea cu România”

    Mihai Ghimpu tranșant: În Constituție trebuie să introducem sintagma ”Integrarea Europeană a Republicii Moldova prin Unirea cu România”

    21.09.2017  

    În timpul ședinței Parlamentului de astăzi, Mihai Ghimpu a declarat că Partidul Liberal va depune un amendament la inițiativa Partidului Democrat de introducere a integrării europene în Constituție.


    Mihai Ghimpu a spus că la moment integrarea europeană a Republicii Moldova se poate realiza doar prin UNIREA cu România. Iar faptul că democrații insistă pentru introducerea acestei sintagme în constituție, este o acțiune de PR înainte de alegerile parlamentare.

    Mai Mult, Mihai Ghimpu a subliniat că noțiunea de integrare europeană este un vagă, iar corect este integrare în Uniunea Europeană, prin Unirea cu România.


    ”Singura soluție de integrare în Uniunea Europeană este Unirea cu România. Bunăstare dreptate, salarii, pensii, locuri de muncă înseamnă Unirea cu România. Pentru că România are industrie. O economie fără industrie e ca o găleată fără fund. România, față de toate țările UE, a ieșit pe primul loc la creșterea economică. Ăsta e viitorul”, subliniază Mihai Ghimpu.

     

    Potrivit Președintelui PL, NATO este portița unui stat spre aderarea la Uniunea Europeană, iar Unirea cu România înseamnă și aderarea la atât la NATO, cât și la UE.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com