• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
  PL a desfășurat o manifestație de protest față de acțiunile lui I. Dodon
  18.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  DECLARAȚIE DE PROTEST a Partidului Liberal, față de acțiunile antistatale, românofobe și penale ale lui Igor Dodo

  DECLARAȚIE DE PROTEST a Partidului Liberal, față de acțiunile antistatale, românofobe și penale ale lui Igor Dodo

  20.08.2017  

  Partidul Liberal CONDAMNĂ DUR, acțiunile antistatale și penale ale lui Igor Dodon, care a participat ieri, 19 august 2017, la ”evenimentele” consacrate aniversării a 27-a de la crearea așa numitei ”Republici Găgăuze”. Prin aceste acțiuni, Dodon încurajează și promovează separatismul etnic în sudul republicii, legitimează abuzurile comise de administrația de la Comrat în raport cu Constituția și Legile Republicii Moldova.

  Celebrarea de către Dodon, la Comrat alături de alți oficiali moldoveni a datei de ”19 august 1990”, când a avut loc un așa-zis congres al deputaților poporului din regiunea de sud a Moldovei, care a proclamat republica separatistă găgăuză, în mai multe localități din zona orașului Comrat, reprezintă o sfidare la adresa caracterului Suveran, Unitar și Indivizibil al Statului Republica Moldova ce poate fi ușor catalogată ca ”trădare de patrie”, din partea primului om în Stat.

  Deasemenea, Partidul Liberal condamnă declarațiile românofobe și anti-europenene, ale Președintelui Igor Dodon rostite la Comrat și plasate pe site-ul oficial al președenței, prin care a afirmat că, ” găgăuzii au fost printre primii care s-a pronunțat împotriva cursului unionist al autorităților de la Chișinău”, dar și declarația că ”poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus”, afirmații sfidătoare la adresa majorității cetățenilor Republicii Moldova care doresc apropierea republicii de Uniunea Europeană.

  Prin aceste declarații și acțiuni, Igor Dodon, care ar trebui să reprezinte toți cetățenii Republicii Moldova, pune în pericol relațiile statului nostru cu Uniunea Europeană, știrbește imaginea Republicii Moldova în lume, aduce grave atingeri Constituției și altor Legi, pune în pericol securitatea cetățenilor, prin inflamarea unor teme periculoase ca ”separatismul etnic” etc.

  În temeiul celor menționate, Partidul Liberal:

  - FACE APEL către toate forțele politice democratice din Republica Moldova, către toate instituțiile statului, ambasade acreditate la Chișinău să condamne aceste acțiuni antistatale, anti-europene, românofobe și penale ale Președintelui Igor Dodon.
  - CERE Parlamentului de la Chișinău să creeze neîntârziat, o comisie specială, care să investigheze toate cazurile de încălcare a Constituției și abuzurile comise de Igor Dodon în calitate de Președinte al Republicii Moldova.
  - SOLICITĂ Procuraturii Generale și Serviciului de Informație și Securitate să se autosesizeze pe marginea acestui caz, și a altor cazuri arhi cunoscute, în care Igor Dodon a sfidat Constituția Republicii Moldova.

  Chișinău, 
  20 august 2017

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3493063  | ieri: 1135 |  azi: 458 |  online: 39     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97