• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Dorin Chirtoacă în numele democrației și în semn de protest și-a dat demisia din funcția de primar al Chișinăului: "Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Plahotniuc, Dodon sau Leancă"
  16.02.2018     
  LIVE: Ion Cebanu, președintele fracțiunii PL din CMC susține o conferință de presă
  12.02.2018     
  Foto: Liberalii din teritoriu la discuții cu conducerea PL
  12.02.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal va apăra ”piatra comemorativă” din centrul Chișinăului de vandalii lui Dodon

  Partidul Liberal va apăra ”piatra comemorativă” din centrul Chișinăului de vandalii lui Dodon

  03.08.2017  

  De astăzi 3 august, membrii Partidului Liberal vor păzi piatra dedicată jertfelor regimului comunist, instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar în faţa intrării centrale a Guvernului, instalată acum şapte ani ptrintr-un decret al preşedintelui interimar de atunci, Mihai Ghimpu.

  Astfel, liberalii au instalat corturi în care, spun ei, va sta permanent cineva de veghe, acest lucru fiind necesar în condiţiile în care actualul preşedintele prorus, Igor Dodon şi-ar dori demolarea pietrii până la sărbătorile naționale de la finele acestei luni.

  „La 26 iunie, fiind preşedinte interimar, am declarat ziua de 28 iunie drept Ziua Ocupaţiei Basarabiei. Conform acelui decret, care ştiţi că politic a fost declarat neconstituţional, Primăria municipiului Chişinăui era obligată să instaleze această piatră până la dezvelirea unui monument în memoria victimelor regimului totalitar comunist. Au trecut de atunci 7 ani. A început al optulea.

  În urma alegerilor din toamnă, după ce cetăţenii şi-au ales un preşedinte care apără interesele celor care ne-au ocupat, preşedintele în exerciţiu, din surse demne de încredere, a declarat că în această lună, până la sărbătorile naţionale, adică Ziua Independenţei şi Ziua Limbii Române, vrea să demoleze această piatră, să o transforme în pietriş şi, posibil, să o ducă ca dovadă că este sluga Kremlinului în Piaţa Roşie”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă susţinută în PMAN, menţionând că „noi nu vom permite acest lucru, iar lui Dodon să-i fie rușine. deoarece și în localitatea Sadova de unde este el originar sunt persoane care au suferit din urma regimului comunist, inclusiv cei care poartă familia Dodon”.

  În acest sens, Partidul Liberal a instalat două corturi, de o parte şi de alta a pietrii ca „să păzim această piatră”. „Nimeni nu este în drept să ridice mâna asupra acestei pietre. Trebuie să-i fie ruşine să facă acest lucru. Acţiunea noastră de astăzi vine să apărăm această piatră sfântă pentru că ziua de 28 iunie am declarat-o Ziua Ocupaţiei. Aici trebuie ridicat monumentul, aşa cum prevedea decretul meu”, a mai menționat Ghimpu.

  Întrebat cine anume va sta de veghe, liderul PL a spus: „Ai noştri voluntari, membrii Partidului Liberal. Am adus şi băieţi care practică sportul ca să nu-şi arate cineva mușchii”, a subliniat Liderul PL.

   

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3282472  | ieri: 1111 |  azi: 321 |  online: 11     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97