• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Gheoghe Brega, fost vicepremier: Scopul este de a-l murdări pe Dorin Chirtoacă și, totodată, de a scrie neapărat în sentința judecătorească că el nu mai poate ocupa funcții în stat timp de vreo 5 ani

    Gheoghe Brega, fost vicepremier: Scopul este de a-l murdări pe Dorin Chirtoacă și, totodată, de a scrie neapărat în sentința judecătorească că el nu mai poate ocupa funcții în stat timp de vreo 5 ani

    28.07.2017  

    Doar minciuni și ilegalități!

    Ceea ce se întâmplă astăzi în Republică amintește de evenimentele care au avut loc în Germania, începând cu anul 1933, când la putere a venit Hitler şi în Rusia bolșevică, aniii 1937-1953, când la putere era tot un tip bolnav mintal – Stalin (așa ne spune istoria).

    De ce spun așa? Dar cum poți califica acțiunile unor reprezentanți ai structurilor de drept? Anume ei trebuie să respecte legea buchie cu buchie, însă ei calcă în picioare toate legile, democrația și libertatea. Este vorba de unii procurori și judecători care acționează orb la comandă. Mă adresez vouă, acestor procurori şi judecători, sunteți conduși de la o telecomandă ca niște roboței. Ar trebui să aveți mândrie profesională și o stimă față de colegii voștri, care au demnitate și profesionalism.

    Să le luăm pe rând:
    - Reținerea cu arestarea ulterioară a lui Dorin Chirtoacă în baza declarațiilor bizare și minciunoase ale unor subalterni bănuiți și arestați, care au turnat minciuni pentru a-și scăpa pielea . Procurorul, la rândul său, formulează aceste minciuni printr-o sintagmă banală de serviciu – ”bănuieli rezonabile”, fără a le demonstra sau motiva cumva.

    - Reținerea Domnului Primar în prezența presei (care a cunoscut despre aceasta cu mult înainte de reținere), fără voia bănuitului, contravine grav legilor democrației.

    - Arest la domiciliu timp de 3 luni de zile, fără a prezenta probe noi, în afară de mărturiile motanului din Germania.

    - Înlăturarea avocaților din procedura de anchetă, fapt nemaivăzut într-o țară democratică.

    - Transmiterea dosarului în judecată, fără a oferi dreptul bănuitului și avocaților săi să facă cunoștință cu conținutul acestui dosar. Acest lucru l-a menționat chiar și procurorul, în rechizitoriul de trimitere în judecată.

    - Solicitarea procurorului către CMC de a-l suspenda pe Primar din funcție, pe când cunoșteau destul de bine că această solicitare este ilegală. Suspendarea Primarului din funcție poate avea loc numai prin referendum, pentru că legea spune clar că Primarul poate fi destituit doar prin modul în care a acces în funcție.

    Cunoscând că prin referendumul organizat de bufonul Kremlinului, ei nu au șanse de a-l suspenda pe Primar și văzând că au călcat strâmb cu solicitarea către CMC, aceştea au hotărât să mimeze legalitatea.

    - Pe 21 iulie 2017, fără a da dreptul avocaților să facă cunoștință cu dosarul penal, în pofida înțelegerii prealabile și legale de a înmâna dosarul pentru studiere pe 24.07.2017, aceştea transmit de urgență cauza în instanța de judecată.

    - Surpriză! Pe 21 iulie judecătorul primește dosarul și cu o viteză rar întâlnită în justiția moldovenească, numește în aceeași zi, prima ședință de judecată pentru 31 iulie. Amintesc, un dosar cu peste 1000 de file (peste o mie!)
    Oare timp de 10 zile un judecător poate să facă cunoștință cu un astfel de dosar? Chiar dacă presupunem că nu are alte dosare în gestiune, nu pot să cred că ar reuşi cel puţin să citească toate materialele (asta în cazul în care dă dovadă de atitudine serioasă față de nobila sa meserie). Se face impresia, că judecătoul de îndată ce a primit dosarul a și purces la încheiere, pentru că așa i-a fost dată comanda, iar sentința tot i-a fost dictată.

    - Culmea este că, probabil fiind șantajat, presat și impus, pe 26 iulie judecătorul schimbă data ședinței de judecată din 31 iulie pe data de 27 iulie, adică cu 4 zile mai devreme! Cu siguranţă cunoșteau că un avocat este în concediu, iar celălalt e implicat într-un alt proces de judecată în raion.
    Din nou surpriză! Primarului Dorin Chirtoacă i se impune avocat din oficiu, care la rândul său, solicită termen pentru a face cunoștință cu acest dosar. Cum credeți, cât timp i se oferă? Până pe 27 iulie, ora 9.00. “Tocmai” o noapte, de parcă ar fi vorba de un dosar, în care se vorbește despre câți purici se poate de prins până dimineața.

    Solicitarea de bază este suspendarea din funcție a Primarului General Dorin Chirtoacă. De ce atâta grabă? Deoarece vor să pună mâna pe Primărie cât mai repede.

    Neavând probe, ei simt că pe zi ce trece, societatea se revoltă. UE și SUA au transmis că au bănuieli rezonabile (folosesc și eu termenul procurorului) despre faptul că dosarul este unul politic. De aceea ei se grăbesc tot mai tare.

    Scopul:
    - Distrugerea PL, că de cumpărat au cumpărat doar 2 deputați. Ei țin minte când au cumpărat vreo 7 în 2013 și noi am rezistat. Pentru ei este clar că altă cale nu au decât prin fărădelegile care se fac.

    - De a pune mâna pe Primărie și a construi în parcuri hotele de 5 stele, 300 ha de pământ furate, la care Primarul s-a opus cu vehemență și multe alte fărădelegi, pe care Primarul nu le acceptă. Independența Primarului îi enervează foarte mult.

    - De a-l murdări pe Dorin Chirtoacă și, totodată, de a scrie neapărat în sentința judecătorească că el nu mai poate ocupa funcții în stat timp de vreo 5 ani.

    De ce? Pentru că au frică de Dumnealui la alegerile din 2018 și în special la alegerile prezidențiale, care cu siguranță vor fi anticipate.

    Bufonului nu i-a rămas mult să facă clounade și să spună minciuni.

    Celor ce dirijează acest proces le dau un sfat: ascultați cântecul Irinei Loghin – ”Treziți-vă Români” şi credeți-mă că românii se trezesc și veţi înțelege că nu mor caii când vor câinii.

     

     

    Sursa: www.facebook.com/GheorgheBrega

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com