• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Liberalii au adus un omagiu victimelor primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941
  15.06.2018     
  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii au propus adoptarea de către Parlament a Declarației privind condamnarea unor acte de instigare la separatism

  Liberalii au propus adoptarea de către Parlament a Declarației privind condamnarea unor acte de instigare la separatism

  20.07.2017  

  În debutul ședinței legislativului de astăzi, deputații liberali au solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre a Parlamentului pentru aprobarea Declarației privind condamnarea unor acte de instigare la separatism.

  Deputatul liberal, Roman Boțan, președinte la Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a argumentat propunerea prin necesitatea imperioasă de a lua atitudine față de acțiunile iresponsabile, lipsite de respect față de normele constituționale, ale președintelui Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa, care fiind reprezentantul legal a unei autorități legale din Republica Moldova (Adunarea Populară a Găgăuziei), a semnat la 5 iulie 2017, sfidând Constituția și legislația în vigoare, un așa numit „acord de colaborare” cu așa numitul “soviet suprem al rmn”, organ ilegal și neconstituțional al regimului separatist de la Tiraspol. Vladimir Cîssa a făcut și declarații dubioase în acest sens.

  „Nimeni nu își poate imagina că, de exemplu, un consiliu regional din Ankara sau Istambul să încheie acorduri cu vreo entitate a separatiștilor din Turcia, nimeni nu își poate imagina că un consiliu regional din Harkov, de exemplu, ar încheia vre-un acord cu organele ilegale ale separatiștilor din Donețk, Lugansk sau Crimeea. La noi uita ca se poate!

  Suntem datori să avem o atitudine tranșantă la subiect, pentru că, nu putem să ne facem că plouă, or Parlamentul în calitatea sa de organ reprezentativ suprem al poporului și unică autoritate legislativă a statului, se bazează pe principiul supremației legii, una pentru toți.

  Majoritatea absolută a cetățenilor din Republica Moldova, inclusiv UTAG, se pronunță vehement împotriva separatismului și sunt consternați de acțiunile unui oficial, care în loc să îi reprezinte, încheie așa numite „acorduri” cu o entitate separatistă. Cetățenii onești din UTA Găgăuzia au nevoie de rezultate reale nu de incitare la separatism, nu pentru asta l-au ales pe Cîssa.

  Deputații din regiune sunt șocați de aceste acțiuni, mai ales în contextul în care activează un grup de lucru a reprezentanților Parlamentului si Adunării Populare, iar unii membri ai Grupului de lucru au însoțit oficialul la Tiraspol, care presupun că, intenționat, vrea să împiedice activitatea Grupului de lucru.”

  Toți deputații conștienți vor susține inițiativa, pentru că trebuie să condamnăm și să contracarăm ifosele și tentațiile separatiste” a menționat deputatul liberal.

  Deputații din majoritatea parlamentară nu au susținut propunere.

  Liberalii au propus adoptarea de către Parlament a Declarației privind condamnarea unor acte de instigare l... by Ionel Pușcaș on Scribd

  Serviciul de presă al PL

  20 iulie 2017

   

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3558551  | ieri: 997 |  azi: 345 |  online: 2     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97