• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputații PL au revotat, iar Dodon este obligat să promulge acordul de cooperare militară cu România

    Deputații PL au revotat, iar Dodon este obligat să promulge acordul de cooperare militară cu România

    09.06.2017  

    Astfel, Parlamentul a revotat astăzi un Protocol de amendare a Acordului dintre Guvernele României și Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar. Documentul votat anterior de Parlament, a fost respins de președintele Igor Dodon.

    Protocolul semnat la 1 decembrie 2016 la București prevede câteva modificări tehnice ale Acordului interguvernamental din domeniul militar, inclusiv o prevedere expresă că în cazul exercițiilor militare comune țara gazdă va asigura cu hrană, în mod gratuit, personalul părții aflat în vizită.

    Dodon a refuzat să promulge proiectul, motivând că Acordul privind cooperarea în domeniul militar este anticonstituțional deoarece ar încălca statutul de neutralitate a Republicii Moldova. 
    Comisia parlamentară a propus reconfirmarea votului pentru proiect, iar după ce proiectul a fost revotat, Igor Dodon va fi obligat să-l promulge.

    Republica Moldova și România au încheiat Acordul privind cooperarea în domeniul militar la 20 aprilie 2012. Acesta prevede inclusiv posibilitatea organizării unor exerciții militare comune. Președintele pro-rus de la Chișinău Igor Dodon a respins deja în câteva cazuri participarea militarilor moldoveni la exerciții militare multinaționale în România.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com