• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Liberalii au adus un omagiu victimelor primului val de deportări staliniste din 12-13 iunie 1941
  15.06.2018     
  Limba de comunicare între cetățenii republicii nu poate fi decât limba oficială - limba română
  04.06.2018     
  Mihai GHIMPU, interviu pentru Europa Liberă: „Astăzi, problema noastră este problema democrației”
  31.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal părăsește Coaliția de guvernare

  Partidul Liberal părăsește Coaliția de guvernare

  26.05.2017  

  Partidul Liberal părăsește Coaliția de guvernare. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele formațiunii Mihai Ghimpu, în urma ședinței extraordinare a Consiliului Republican al partidului.

  Potrivit președintelui PL, Consiliul Republican a susținut decizia înaintată de Biroul Politic al formațiunii de a părăsi majoritatea parlamentară. „Am mers peste tot doar pentru a nu admite alegeri anticipate, ca ulterior partidele pro-ruse să nu vină la guvernare, dar din păcate timpul arată că nu am fost apreciați nici de cetățeni, nici de colegii din majoritatea parlamentară. Această coaliție ne-a costat foarte mult, inclusiv pierderea imaginii politice a mea și a colegilor mei.

   

  Chipurile se luptă cu corupția, dar de fapt se luptă cu Partidul Liberal, se luptă pentru a compromite acest partid. Acest partid, care toată viața a fost anticomunist, care a luptat pentru dreptate, adevăr, prosperitate. În ianuarie 2016 a lăsat totul la o parte și numele propriu, și demnitatea și onoarea, am fost blamați de oameni, care nu ne-au înțeles. Dar am mers în coaliție pentru a nu avea alegeri anticipate și pentru a nu permite ca pro-rușii să conducă republica.

  Vrem să trăim liberi, dar nu cineva să ne arate cu degetul când să mâncăm, când să dormim și când să votăm. Noi nu vrem să murim definitiv. Noi ne-am asumat idealul românesc. Pentru a pune capul acestei nedreptăți și ca să putem duce la bun sfârșit acest obiectiv”, a declarat Mihai Ghimpu.

  Totodată, Mihai Ghimpu a precizat că reținerea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi avut loc fără probe. „Primarul a fost reținut ieri din cauza că unii oficiali de la primărie ar fi spus că acesta le-ar fi ordonat să semneze contractul, chiar dacă Dorin Chirtoacă nu are nimic cu acest lucru. Dosarul pe acest caz a fost deschis în 2015, dar deciziile se iau anume acum. Ceea ce s-a întâmplat ieri este o decizie politică și un spectacol. Reținerea lui Dorin Chirtoacă și cea a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, nu are temei juridic”, a specificat Mihai Ghimpu.

  Imagini video de la conferința de presă:

   

  Serviciul de presă PL

  26 mai 2017

   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3526448  | ieri: 1025 |  azi: 563 |  online: 24     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97