• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal condamnă participarea trupelor ruse (GOTR) la parada de la Tiraspol și lipsa de reacție a lui Dodon

    Partidul Liberal condamnă participarea trupelor ruse (GOTR) la parada de la Tiraspol și lipsa de reacție a lui Dodon

    10.05.2017  

    Pe data de 9 mai 2017, la Tiraspol, în regiunea de est a Republicii Moldova, ocupată de Federația Rusă a avut loc o paradă militară la care au participat trupele militare din cadrul Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR), care sunt dislocate ilegal pe teritoriul suveran al Republicii Moldova.

    Chiar dacă cu câteva zile, Ministerul de Externe a avertizat Ambasada Federației Ruse să nu permită militarilor ruși să defileze la Tiraspol de 9 mai, acest apel al autorităților constituționale ale Republicii Moldova a fost ignorat.

    Mai mult de atât, în timp ce trupele GOTR mărșăluiau pe străzile din Tiraspol, Igor Dodon se distra la parada militară de la Moscova și bea șampanie cu Vladimir Putin.

    Condamnăm atitudinea sfidătoare și/sau lipsă de respect a Federației Ruse la adresa Republicii Moldova și atragem atenția opiniei publice că aceste acțiuni contravin angajamentelor asumate de către Rusia conform principiilor și normelor dreptului internațional. Or, potrivit declarațiilor oficiale făcute în repetate rânduri de către demnitari de rang înalt de la Moscova, acest stat s-a angajat să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

    De asemenea condamnăm comportamentul și trădarea lui Igor Dodon și lipsa de reacție la acțiunile sfidătoare ale Federației Ruse. Anume el în calitate de garant al respectării Constituției, pe care a jurat când a fost investit în funcție, era obligat să ceară Rusiei ”prietenilor lui” să oprească aceste abuzuri la adresa statului nostru.

    Facem un apel către organele abilitate ale Republicii Moldova să se autosesizeze și să pornească o anchetă penală și tragere la răspundere a celor vinovați pentru încălcarea suveranității Republicii Moldova inclusiv a lui Igor Dodon, pentru trădare de patrie.

    Serviciul de presă al PL
    10 mai 2017
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com