• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Protest la ambasada rusă: Pactul Hitler-Stalin a dus la ruperea copilului – Basarabia de la mama – România
  23.08.2017     
  DECLARAȚIE DE PROTEST a Partidului Liberal, față de acțiunile antistatale, românofobe și penale ale lui Igor Dodo
  20.08.2017     
  La Mulți Ani, Dle Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Primar General al mun. Chișinău
  09.08.2017     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu solicită repetat Guvernatorului BNM să facă publică lista celor care au luat credite neperformante de la BEM, Unibank și BS

  Mihai Ghimpu solicită repetat Guvernatorului BNM să facă publică lista celor care au luat credite neperformante de la BEM, Unibank și BS

  03.05.2017  

  Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL, a adresat astăzi un demers repatat Guvernatorului BNM, prin care solicită, publicarea listelor persoanelor, care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci, care au fost devalizate, Banca de Economiii, Unibank și Banca Socială. Anunțul a fost făcut pe pagina sa oficială de Facebook.

  ”Pe data de 25 noiembrie 2016, în cadrul audierilor parlamentare pe marginea anchetei privind ”jaful din sistemul bancar”, am cerut de la tribuna Parlamentului ca Banca Națională a Moldovei să facă publică lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci, Banca de Economii, UniBank și Banca Socială. Detalii https://goo.gl/SVJjpY .

  Ulterior acest demers l-am adresat conducerii BNM și în cadrul a două emisiuni televizate la Moldova 1 și la TVC 21.

  În toată această perioadă, nu am primit nici un răspuns. În acest sens am adresat astăzi o scrisoare către Guvernatorul BNM, prin care repetat cer ca lista celor care au beneficiat de credite neperformante de la cele trei bănci să fie făcută publică.

  Reamintim că pe data de 25 noiembrie 2016,  Mihai Ghimpu a spus că nu e impresionat de rezultatele anchetei în furtul miliardului.

  „Ancheta în privința furtului miliardului lasă mult de dorit. Nu am auzit informații despre mașina companiei „Klassika Force” SRL, folosită pentru a transporta documentele de la BEM, care a fost furată și găsita arsă. Nu am auzit informații despre decesul angajatul BNM, responsabil de verificarea și supravegherea transferurilor de bani efectuate de cele trei bănci. Aceste incidente sunt legate de furtul miliardului. De ce nu auzim numele celor care au fost președinții consiliului de administrație de la BEM, care acordau credite neperformante?”, a spus Mihai Ghimpu.

  Serviciul de Presă al PL
  3 mai 2017
   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2017 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3059067  | ieri: 852 |  azi: 71 |  online: 5     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97