• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO//Corina Fusu despre accesul în căminele studențești: Am propus modificarea Legii, iar accesul în cămine a studenților o vor decide Universitățile cu studenții împreună

    VIDEO//Corina Fusu despre accesul în căminele studențești: Am propus modificarea Legii, iar accesul în cămine a studenților o vor decide Universitățile cu studenții împreună

    22.03.2017  

    Ministerul Educației a anunțat că a propus modificarea legislației privind accesul liber în căminele studențești. Conform modificărilor, fiecare universitate urmează să stabilească în mod individual, care va fi programul de acces în cămine.

    Codul Educației prevede autonomia universitară ceea ce presupune dreptul comunității universitare la organizare și autogestiune.

    „Astăzi trăim într-o altă epocă în care universitățile împreună cu studenții pot găsi, cu siguranță, o soluție pentru a-și elabora regulamente de vizitare a căminelor”, a precizat ministrul Educației, Corina Fusu, după ședința Guvernului.

    Această decizie nu poate fi aplicată și pentru instituțiile de învățământ tehnic-profesional. Elevii care învață în școlile profesionale, licee și beneficiază de cămine, vor trebuie să fie fie prezenți în cămine nu mai târziu de ora 23:00.

    Vezi declarația Dnei Corina Fusu, după ședința Guvernului.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com