• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la Iași a adresat un mesaj cu ocazia celor 158 ani de la Unirea Principatelor Române

    Mihai Ghimpu la Iași a adresat un mesaj cu ocazia celor 158 ani de la Unirea Principatelor Române

    24.01.2017  

    Dragi români de pe ambele maluri ale Prutului,

    Unirea mică s-a făcut, Unirea mare s-a făcut, dar noi românii din stânga Prutului tot fără mamă suntem, azi din cauza imperiului răului – URSS, avem două state românești – Republica Moldova și Patria Mamă România.

    106 ani, Basarabia a fost sub Rusia Țaristă, 50 de ani sub Rusia bolșevică, 26 de ani independenți – Republica Moldova, dar dependenți tot de cei ce ne-au ocupat și doar 22 de ani cu Patria Mamă.

    Știu că UNIREA R. Moldova cu România nu este o problemă simplă, fapt confirmat de prezența armatei ruse pe teritoriul nostru, dar oare pe timpul lui Mihai Viteazul sau a lui Alexandru Ioan Cuza a fost mai simplu, nu cred!

    Astăzi avem voci, care încă mai cred că UNIREA se va produce în cadrul UE după ce R. Moldova va obține statutul de stat membru. S-ar putea nu zic, dar această cale e foarte lungă și nici nu se știe dacă va da rezultate pentru ca multe lucruri s-au întâmplat în Europa în ultima perioadă și UE nu mai este Uniunea de cândva. Iată de ce cred că singura și cea mai scurtă și sigură cale de Unire a R.M cu România este calea pe care au mers germanii, calea directă.

    Dragi români,
    Sper să nu supăr pe nimeni, dar Germania de Vest nu a așteptat să se coacă UNIREA în partea Germaniei de Est, dar a acționat permanent în problema unificării și la prima posibilitate a unificat Germania.

    Noi, românii, de parcă n-am fi urmașii lui Mihai Viteazul și ai lui Alexandru Ioan Cuza, așteptăm nu știu ce, s-au poate așteptăm să vină rușii să ne pună actul UNIRII pe tavă. Moscova lacrimilor nu crede, ea nu dă, ea numai ia.

    Noi unioniștii din RM aproape 30 de ani ne zbatem să apropiem Unirea, dar avem încă mulți pași de făcut pentru ca Rusiei în anii de ocupație ia reușit să distrugă conștiința de român a moldovenilor iar în toți acești ani de independență a avut la putere oamenii săi, partidele sale, care direct sau indirect au lucrat și mai lucrează împotriva UNIRII noastre.

    Rusia care n-are nici un drept asupra noastră, are proiectul său prin care încearcă să oprească Unirea Republicii Moldova cu România, proiectul se numește federalizarea Republicii, mai bine zis transnistrizarea republicii, iar peste un timp de ce nu și Unirea, dar nu cu România ci cu Rusia.

    Iubiți frați,
    Fără o politică bine gândită a României, UNIREA va fi greu de realizat și vor dura ani, iar nouă unioniștilor din RM ne va fi complicat să promovăm și să înfăptuim UNIREA. De aceea cred că a venit timpul sa ne amintim ce spunea Mihai Viteazul cu 616 ani în urma, citez "O viață avem, români...și-o cinste! Deșteptați-vă, că am dormit destul!” (Am încheiat citatul).

    UNIREA este aproape și depinde în primul rând de noi, de români, indiferent pe care mal al Prutului ne aflăm. O limba vorbim, o Națiune suntem, o Țară sâ fim!

    Felicitările mele, dragi români cu aniversarea a 158 ani de la formarea statului național unitar român și veșnică memorie celor care au luptat și au înfăptuit Unirea, formând astfel statul național unitar român.

    Trăiască România!

    Trăiască UNIREA!

    UNIȚI PENTU UNIRE!

    La final, Președintele PL, a depus o coroană de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii. Vezi FOTO de la manifestările dedicate UNIRII Principatelor Române de la iași.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com