• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii au marcat 167 de ani de la naşterea, Poetului Național - Mihai Eminescu și i-au transmis un mesaj lui Dodon

    Liberalii au marcat 167 de ani de la naşterea, Poetului Național - Mihai Eminescu și i-au transmis un mesaj lui Dodon

    15.01.2017  

    Astăzi, 15 ianuarie 2017, conducerea şi membrii Partidului Liberal au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Chişinău. Evenimentul a avut loc în contextul aniversării a 167 de ani de la naşterea Marelui Poet.

    La acest eveniment, Mihai Ghimpu, Președintele PL, a declarat că „Opera lui Mihai Eminescu este o speranță că se va face dreptate și pentru noi, cei din R. Moldova.

    „Mihai Eminescu a scris cele mai frumoase gânduri despre ce înseamnă viața, mama, dragostea, patria. Este considerat poetul național al românilor, dar și universal. Trebuie să ne mândrim. Să nu uităm că doar prin dragoste făurești ceva bun pentru oameni. Ce nu ai citi de Eminesc totul este bine spus, bine gândit și calculat”,  a adăugat Mihai Ghimpu.

    După ceremonia de depunere de flori, Mihai Ghimpu și echipa liberală au mers la sediul președenției, unde actorul Eugen Matcovschi în rolul lui Mihai Eminescu, i-a transmis lui Dodon un fragment din cuvântarea Sa din anul 1871 de la Putna în fața studenților români, unde spunea: ”...suntem Români și punctuum...”și i-a recitat un pasaj din Scrisoarea III-a. 

    "Prea v-aţi arătat arama sfâşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
    Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire."

    La final, Președintele PL, Mihai Ghimpu a încercat să îi pună la gât lui Ceban (purtătorul de cuvânt) o panglică tricoloră, dar fără succes, acesta fugind în sediul președenției.

    Marele Poet Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850. A fost poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititori și de critica literară, drept cea mai importantă voce poetică din literatura română din totdeauna.

    Imagini video de la eveniment.

    Serviciul de Presă al PL
    15 ianuarie 2017

     

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com