• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Doc//Liberalii au cerut CC să se pronunțe asupra drepturilor președintelui la numirea membrilor Guvernului

    Doc//Liberalii au cerut CC să se pronunțe asupra drepturilor președintelui la numirea membrilor Guvernului

    10.01.2017  

    Deputații PL au depus astăzi la Curtea Costituțională o sesizare privin interpretarea art. 98 din Constituția Republicii Moldova, care prevede numirea unor membri ai Guvernului. Mihai Ghimpu a precizat că împreună cu colegii din Legislativ a solicitat o interpretare explicită a articolului respectiv, care să spună clar când și cum poate președintele republicii respinge o candidatură.

    Potrivit liderului PL, ”Majoritatea parlamentară formează Guvernul, respectiv răspunderea o poartă Parlamentul împreună cu Guvernul. În cazul dat, Constituția nu clarifică ce drepturi are președintele. Pentru că articolul din Constituția RM este interpretativ, actualul președinte ar putea să nu accepte numirea unui ministru, dar actul guvernării este asumat de majoritatea parlamentară. Președintele nu are program de guvernare, de aceea nu este clar de câte ori poate respinge o propunere. Credem că prim-ministrul este în drept să accepte sau să respingă o propunere”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Totodată acesta a spus ferm că PL îl va înainta la funcția de ministru al Apărării pe Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului.

    Vedeți sesizarea PL aici:

     

    Imagini vide de la eveniment aici:


     Serviciul de Presă al PL
    10 ianuarie 2016

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com