• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Valeriu Munteanu, şansa Chişinăului - unicul candidat european şi antioligarhic
  18.05.2018     
  Dorin CHIRTOACĂ: apel de mobilizare către cetățeni pentru susținerea lui Valeriu MUNTEANU
  17.05.2018     
  Partidul Liberal a comemorat 206 ani de la ocupația Basarabiei de către Rusia țaristă
  16.05.2018     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Dragi studenți și profesori, Unirea cu România este salvarea noastră!

  Mihai Ghimpu: Dragi studenți și profesori, Unirea cu România este salvarea noastră!

  26.10.2016  

  Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de Președinte, Mihai Ghimpu, a efectuat, astăzi, două întrevederi cu studenții și profesorii Academia de Studii Economice și Universitatea Tehnică din Moldova. Liderul PL a vorbit publicului despre importanța Unirii, beneficiile pe care le poate aduce aceasta, despre posibilitățile de realizare a acestui ideal, programul său electoral și poziția sa față de candidatul comun din partea PPDA și PAS.

  „Dragi studenți și profesori, Unirea este salvarea noastră! România ne poate oferi sprijin, securitate, fiind țară membră NATO și UE. Are o economie puternică și stabilă, iar experții FMI prognozează o creștere economică de 5%, cea mai mare din UE”

  Președintele PL s-a arătat ferm convins că, în pofida faptului că mulți actori politici se împotrivesc sau se abțin atunci când este vorba despre reîntregirea neamului, cu timpul, grație voinței poporului, această cauză va fi susținută deschis de majoritatea actorilor politici.

  „Vreau să vă spun că, la fel precum majoritatea actorilor politici, nu credeau în tricolor, limbă și alfabet, așa nu cred nici azi în Unire. Însă, aceiași lideri, astăzi sărută tricolorul, vorbesc limba română și scriu în grafia latină. La fel se va întâmpla cu Unirea. Sunt convins că, după ce ne vom reîntregi, se vor găsi mulți „eroi” care vor susține că au pledat pentru realizarea acestei cauze.”

  Întrebat de studenți ce atitudine are față de candidatul unic, Mihai Ghimpu a declarat că nu vede nici o diferență dintre partidul PAS și PLDM.

  „Din punctul de vedere al asigurării bunăstării pentru cetățenii Republicii Moldova, toți ceilalți candidați sunt la fel, iar Leancă, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt copiile politice ale lui Vlad Filat. Maia Sandu, așa-numitul „candidat unic”, este exponentul lui Vlad Filat, motiv pentru care este susținută de PLDM. De asemenea, e cunoscut faptul că Viorel Țopa  a deposedat mai mulți acționari de acțiunile deținute la Victoriabank, iar o parte dintre ele – 5,76 % au fost trecute pe numele Angelei Năstase, prin intermediul firmei „AVB – PRIM” SRL, al cărei unic asociat e soția lui Andrei Năstase. Și dacă tot vorbim despre bănci, vă amintesc că primele credite neperformante de la BEM au fost acordate de Viorel Țopa, pe atunci președinte al BEM, către Victor Țopa, directorul Air Moldova.”

   

  La finalul discursului, a urmat o sesiune de întrebări-răspunsuri, iar publicul și-a manifestat susținerea față de candidatul PL.

  Serviciul de Presă al PL
  26 octombrie 2016
   
  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2018 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 3454848  | ieri: 1269 |  azi: 186 |  online: 41     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97