• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MIHAI GHIMPU „Unindu-ne cu România, medicii vor lucra în condiții decente, iar pacienții vor beneficia de servicii la standarde europene”

    MIHAI GHIMPU „Unindu-ne cu România, medicii vor lucra în condiții decente, iar pacienții vor beneficia de servicii la standarde europene”

    25.10.2016  

    MIHAI GHIMPU, candidatul Partidului Liberal la funcția de președinte a avut luni, 24 octombrie, o întrevedere cu angajații Institutului de Neurologie din Chișinău. În cadrul întrevederii, oficialul le-a explicat medicilor care sunt avantajele unirii cu România, ideal cu care PL luptă în această campanie electorală.

    „România este printre țările cu cel mai bun sistem medical din Europa, mai ales la capitolul intervenții medicale. Serviciul SMURD a salvat mii sau chiar zeci de mii de oameni, iar acum a trecut Prutul și la noi, iar rezultatele le vedem cu toții. Medicii de la noi au ce învăța de la frații lor români. Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condițiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, dar și remunerarea mult mai ridicată, creează, în ansamblu, un sistem mai avansat decât al nostru. Salariile reprezintă, indubitabil, un subiect aparte. Acestea sunt mult mai ridicate decât cele pe care le încasează medicii de la noi. Acesta este doar unul dintre avantajele contopirii celor două state românești. Numai unindu-ne cu România, medicii vor lucra în condiții decente, iar pacienții vor beneficia de servicii la standarde europene”, a spus MIHAI GHIMPU.

    „Candidatul PL a ținut să le vorbească oamenilor și despre avantajele în alte domenii sociale. Unirea ne-ar aduce o serie de beneficii pe segmentul economic, pe segmentul dezvoltării și va contribui la crearea unui viitor decent pentru urmașii noștri. Pentru a vă demonstra diferențele, voi prezenta câteva cifre: Dacă în R. Moldova, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor constituie 1.900$, în România, PIB constituie 10.000 $; dacă în RM salariul mediu este de 5.050 lei, în România acesta constituie 13.400 lei; pensia minimă la noi este de 1.165 lei, iar în România este de 4.660 lei. Subvenția în agricultură în Moldova este 0 lei, pe când în România este de 3.300 lei/ha”, a punctat MIHAI GHIMPU.

    Veniți în număr mare la întâlnirea cu Mihai Ghimpu, oamenii s-au arătat interesați de unirea cu România și chiar i-au sugerat politicianului să întreprindă cât mai repede acțiuni pentru a fi  scos hotarul de la Prut. În replică, candidatul PL i-a îndemnat să-l voteze și a spus că nu-i va dezamăgi. MIHAI GHIMPU este înregistrat în lista electorală cu numărul doi.

     

    Serviciul de Presă al PL
    25 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com