• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU la Hâncești și Ialoveni: Decizia de a participa la aceste alegeri se datorează faptului că îmi doresc să trăiesc într-o țară reîntregită și nimeni nu mă va opri

    Mihai GHIMPU la Hâncești și Ialoveni: Decizia de a participa la aceste alegeri se datorează faptului că îmi doresc să trăiesc într-o țară reîntregită și nimeni nu mă va opri

    23.10.2016  

    Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de Președinte, Mihai  Ghimpu, a avut astăzi două întâlniri cu locuitorii or. Hâncești și Ialoveni. Liderul PL a fost întâmpinat de muzica tradițională românească,  interpretată de ansamblul Ștefan Vodă, împletită în aplauzele publicului prezent. Mihai Ghimpu și-a prezentat platforma electorală, aspirațiile și viziunile sale în ceea ce privește pregătirea procesului de Unire cu România și a explicat motivele pentru care trebuie să ne unim cât mai rapid cu Țara Mamă.

    „Mă bucur, în primul rând, să văd un număr atât de mare de oameni, un public atât de deschis și interesat de viitorul urmașilor noștri. Vreau să vă spun că decizia de a participa în această cursă se datorează faptului că îmi doresc să trăiesc într-o țară reîntregită, să contribui la informarea corectă și să aduc pacea, liniștea și bunăstarea cetățenilor mei”

    În contextul întrevederilor de astăzi, Mihai Ghimpu a vorbit despre furtul din sistemul bancar și a reamintit publicului că PL a fost îndepărtat de la guvernare, chiar în timp se fura miliardul. De asemenea, liderul PL a ținut să explice cum a ajuns să ia decizia de a forma actuala coaliție de guvernare.

    „În primul rând, vreau să vă amintesc că, în anul 2013, Partidul Liberal a fost eliminat de la guvernare, fapt premeditat pentru a facilita concesionarea aeroportului, dar și pentru a sustrage ilicit un miliard de dolari din cele trei bănci. Atunci când am cerut inițierea unei comisii de anchetă în cazul BEM, fruntașii PLDM m-au acuzat că vreau să creez panică printre depunători și să destabilizez Banca. În vara anului 2014, coaliția a  refuzat să încheie un acord cu FMI, iar miliardul deja era sustras. Mai târziu, FMI a întrerupt discuțiile, iar  Banca Mondială, BERD, BEI, UE, SUA şi Suedia au anunțat că opresc finanțările pentru R. Moldova. Situația era una critică, bugetul nu mai avea bani pentru a plăti salariile și pensiile. În acest moment, PL a acceptat, spre binele cetățenilor, să intre la guvernare întru evitarea alegerilor anticipate care majorau abundent riscul preluării puterii de forțele obscure pro-ruse”

    Publicul prezent a primit pliante de informare, ce conțin diferențele majore dintre R.Moldova și România, în ceea ce privește aspectele economice.

    „Stimați cetățeni, astăzi noi trebuie să ne unim eforturile pentru a contribui la menținerea cursului de dezvoltare pe care l-a adoptat Republica Moldova în ultimul timp. Este necesar să realizăm că soluția pentru bunăstarea republicii este reunirea cu România, care, în afară că este o opțiune de reîntregire a unui neam, o reunire de sânge, ne oferă posibilitatea de a ne integra în mod rapid în Uniunea Europeană, care ne oferă protecția sub umbrela NATO, care ne oferă salarii, pensii, burse mai mari, autostrăzi, subvenții și multe altele”.

    La finalul întâlnirilor, publicul și-a manifestat susținerea față de candidatul liberal și au declarat că vor vota pentru un viitor împreună cu România.

    Menționăm că la Ialoveni au fost prezente persoane dubioase din Platforma DA, cu fețe acoperite, care au încercat să perturbeze adunarea, însă nu le-a reușit. Mihai Ghimpu este o persoană care nu se ascunde și caremerge deschis la întâlniri cu cetățenii, fără bodyguarzi  angajați cu ”contract de voluntari ”.

    Serviciul de Presă al PL
    23 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com