• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, candidatul desemnat de PL pentru funcția de Președinte, la întrevedere cu lucrătorii medicali ai Spitalului de urgență din capitală

    Mihai Ghimpu, candidatul desemnat de PL pentru funcția de Președinte, la întrevedere cu lucrătorii medicali ai Spitalului de urgență din capitală

    21.10.2016  

    Mihai Ghimpu, candidatul desemnat de PL pentru funcția de Președinte, a efectuat, astăzi, o întrevedere cu lucrătorii medicali ai Spitalului de urgență din capitală.

    Liderul PL a vorbit oamenilor despre atribuțiile unui șef de stat al R.Moldova, potrivit Constituției, avantajele Unirii Republicii Moldova cu România, a explicat motivele care au stat la baza creării actualei coaliții de guvernare și a îndemnat cetățenii să voteze un candidat demn de încrederea lor.

    „Pe lângă faptul că vorbim aceeași limbă, avem aceleași tradiții, aceeași istorie, același port popular, același cântec și suntem același popor, Unirea ne-ar aduce o serie de beneficii pe segmentul economic, pe segmentul dezvoltării și va contribui la crearea unui viitor decent pentru urmașii noștri. Pentru a vă demonstra diferențele, voi prezenta câteva cifre: Dacă în R.Moldova, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor constituie 1.900$, în România, PIB constituie 10.000 $; dacă în RM salariul mediu este de 5.050 lei, în România acesta constituie 13.400 lei; pensia medie în R.Moldova este de 1.165 lei, iar în România este de 4.660 lei. Subvenția în agricultură în Moldova este 0 lei, pe când în România este de 3.300 lei/ha ș.a.m.d.”

    Un subiect aparte de discuții a constituit analiza sistemelor medicale din țară cu cele europene, românești. Mihai Ghimpu le-a explicat oamenilor că, grație fondurilor europene de care beneficiază România, sistemul medical de dincolo de Prut este în permanentă dezvoltare, iar salariile medicilor sunt de câteva ori mai mari decât acele pe care le încasează medicii din Moldova, iar motivul este lipsa unei baze economice în Republică.

    „Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condițiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, dar și remunerarea mult mai ridicată, creează, în ansamblu, un sistem mai avansat decât al nostru. Salariile reprezintă, indubitabil, un subiect aparte. Acestea sunt mult mai ridicate decât cele pe care le încasează medicii de la noi. Acesta este doar unul dintre avantajele contopirii celor două state românești.”

    La finalul discuțiilor, oamenii s-au arătat interesați de rezultatele sondajelor de opinie.

     

    Urmăresc cu atenție fiecare sondaj, dar mai ales cine stă în spatele acestora. Eu am mai spus asta: PL a fost dintotdeauna cotat slab în sondaje, dar la fiecare scrutin am surprins opinia publică prin rezultatele pe care le-am acumulat. La fel va fi și acum”, a conchis candidatul PL la Președinție.

    Serviciul de Presă al PL

    21 octombrie 2016

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com