• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: România dintotdeauna și-a manifestat susținerea față de frații din stânga Prutului, iar dovadă este ajutorul permanent de care beneficiem

    Mihai Ghimpu: România dintotdeauna și-a manifestat susținerea față de frații din stânga Prutului, iar dovadă este ajutorul permanent de care beneficiem

    19.10.2016  

    Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de Președinte, Mihai Ghimpu, a efectuat, ieri, două întrevederi cu studenții Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, precum și cu profesorii din sectorul Buiucani al capitalei.

    În cadrul întrevederilor, liderul PL a expus publicului argumentele pentru care merită să ocupe funcția de șef al statului. Studenții prezenți s-au arătat preocupați de situația minorităților din Republica Moldova, după Unirea cu România.

    „Dragi tineri, România este țară membră a Uniunii Europene, unde drepturile minorităților de a-și conserva limba, tradițiile, obiceiurile ș.a. sunt strict protejate de lege”

    De asemenea, publicul și-a manifestat susținerea față de candidatul unionist Mihai Ghimpu și s-a arătat interesat de opinia românilor de peste Prut față de Unirea Republicii Moldova cu România.

    „România dintotdeauna și-a manifestat susținerea față de frații din stânga Prutului, iar dovadă este ajutorul permanent de care beneficiem. Reconstrucția satelor care au suferit de pe urma inundațiilor, renovarea grădinițelor, oferirea împrumutului de 150 de milioane de euro, burse pentru studenții noștri și multe altele – sunt câteva dintre ajutoarele venite din România. Sondajele arată clar că 80 la sută dintre frații noștri români sunt susținători ai ideii de contopire a celor două state românești.”

    În cadrul întâlnirilor, Mihai Ghimpu și-a prezentat programul electoral, a vorbit despre acțiunile pe care le va întreprinde în calitate de șef al statului pentru a facilita investigarea furtului din sistemul bancar și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de jaf, precum și a subliniat că, odată reuniți, DNA-ul va acționa eficient pentru combaterea corupției.

    Galerie foto de la eveniment:

    Serviciul de Presă al PL

    19 octombrie 2016

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com