• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la Dondușeni: Cine vă promite pensie mai mare, salariu mai mare, subvenții în agricultură fără Unire cu România, vă minte

    Mihai Ghimpu la Dondușeni: Cine vă promite pensie mai mare, salariu mai mare, subvenții în agricultură fără Unire cu România, vă minte

    17.10.2016  

    Mihai Ghimpu, a avut în această după-amiază  o întâlnire cu cetățenii din localitatea Țaul, Dondușeni, cărora le-a vorbit despre programul electoral cu care merge în această campanie electorală – Unirea Republicii Moldova cu Patria-Mamă România.

    Printre cetățenii cu care a avut discuții s-au aflat, fermieri, mici antreprenori din zonă, care au relatat faptul, că după impunerea embargou-lui de către Federația Rusă, au avut de suferit, dar în același timp s-au reorientat spre piața europeană, în special piața românească.

    ”25 ani de independență au demonstrat că Republica Moldova nu poate merge înainte, nu se poate dezvolta, nu poate crește pensiile și salariile, deoarece nu are economie. Avem doar terenuri (cernoziom) și oameni harnici. Le-am explicat celor prezenți la discuție, că Unirea cu România, pentru care militez eu, colegii mei din Partidul Liberal, dar și o bună parte a societății este cea mai bună soluție pentru agricultura din Republica Moldova. În România fiecare fermier care își muncește pământul primește de la Guvern peste 3000 lei la hectar, iar din 2017, aceasta va constitui 200 euro, pe când în Republica Moldova acestea constituie zero lei.  Cine vine și vă promite azi că vă poate da pensie mai mare, salariu mai mare, subvenții în agricultură fără Unire cu România, vă minte”, a subliniat Mihai Ghimpu.

    De asemenea, în cadrul întâlnirii Mihai Ghimpu a făcut o paralelă a sistemului medical, de învățământ, de salarizare și cel de pensii din Moldova cu cel din România, subliniind beneficiile și schimbarea situației în bine, doar odată cu reîntregirea neamului românesc.

    Candidatul PL, le-a vorbit cu cetățenii din Țaul și despre faptul că România a înregistrat anul trecut, cea mai mare creștere economică din Europa, iar, potrivit experților, aceste cifre vor fi în creștere atât în anul curent, cât și în anul următor
    La final, Mihai Ghimpu, le-a mulțumit celor prezenți, pentru receptivitate, pentru că susțin demersul său de unitate națională, cauză pentru care a luptat dintotdeauna, și cât timp am fost președinte interimar, și cât timp am fost deputat.

    Galerie foto de la eveniment:

    Serviciul de Presă al PL

    17 octombrie 2016

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com