• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Candidatul PL, Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi cu medici, profesori, muncitori din Chișinău

    Candidatul PL, Mihai Ghimpu a avut mai multe întrevederi cu medici, profesori, muncitori din Chișinău

    11.10.2016  

    Ziua de astăzi a fost una extrem de productivă pentru candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, Mihai GHIMPU, care a participat, astăzi, la o serie de întâlniri cu electoratul.

    Încă de la primele ore ale dimineții, Mihai Ghimpu a fost prezent printre angajații fabricii de mobilă „Confort” din capitală. În cadrul întrevederii, liderul PL s-a arătat satisfăcut de faptul că această fabrică asigură peste o mie de locuri de muncă.

    „Mă bucură faptul că proprietarul acestei firme autohtone a reușit să se impună pe piață, să-și dezvolte afacerea și, cel mai important, să asigure un număr impresionant de locuri de muncă pentru cetățeni. Depuneți un efort considerabil, iar rezultatul este unul impresionant”

    Subiectul furtului unui miliard de dolari din sistemul bancar nu a lipsit de pe agenda discuțiilor. Mihai Ghimpu a asigurat oamenii că susține orice tip de anchetă în ceea ce privește investigarea sustragerii ilicite a miliardului din cele trei bănci.

    „Stimați cetățeni, vreau să Vă spun că furtul miliardului nu s-a produc într-o oră, într-o zi sau într-o lună. Amintiți-vă cum ar în anul 2013, PL a fost eliminat de la guvernare, pentru a facilita concesionarea aeroportului, dar și pentru a sustrage ilicit un miliard de dolari din cele trei bănci. Am bătut alarma de nenumărate ori despre furtul care se producea în sistemul bancar încă din anul 2011, căutați prin presă! Mai mult de atât, PL a insistat asupra inițierii unei comisii de anchetă în cazul BEM, însă, drept rezultat, a primit din partea fruntașilor PLDM numai reproșuri și acuzații, aceștia menționând că, prin aceste acțiuni, va fi destabilizată Banca și se va crea panică printre depunători”.

    O altă întrevedere, liderul PL a avut-o cu lucrătorii medicali ai  Policlinicii Nr.1 din sectorul centru al capitalei. Acesta a relatat publicului diferențele salariale din R.Moldova și România, precum și a evidențiat condițiile de muncă din centrele de sănătate de dincolo de Prut.

    „Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condițiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, dar și remunerarea mult mai ridicată, creează, în ansamblu, un sistem mai avansat decât al nostru. Salariile reprezintă, indubitabil, un subiect aparte. Acestea sunt mult mai ridicate decât cele pe care le încasează medicii de la noi. Acesta este doar unul dintre avantajele contopirii celor două state românești.”

    De asemenea, candidatul PL pentru scrutinul prezidențial a relatat publicului motivele care au stat la baza deciziei de a forma actuala coaliție de guvernare. Potrivit lui Mihai Ghimpu, sondajele din acea perioadă arătau clar că, dacă erau organizate alegeri anticipate, puterea era preluată de forțele pro-ruse.

    „În urma evenimentelor care au avut loc în Moldova, furtul din sistemul bancar, FMI a întrerupt discuțiile, iar  Banca Mondială, BERD, BEI, UE, SUA şi Suedia au anunțat că opresc finanțările pentru R. Moldova. Situația era una critică. Atunci, PL a acceptat, spre binele cetățenilor, să intre la guvernare întru evitarea alegerilor anticipate care majorau abundent riscul preluării puterii de forțele obscure pro-ruse, dar și intra în  imposibilitatea de a plăti salariile și pensiile oamenilor timp de jumătate de an”.

    La finalul zilei, candidatul pentru scrutinul prezidențial a participat la o întrevedere cu profesorii din sectorul Botanica al capitalei. Aceștia s-au arătat interesați de programul electoral al candidatului la președinție Mihai Ghimpu și și-au manifestat susținerea pentru alegerile din 30 octombrie.

    „Iubiți profesori! Meseria Dvs. este una dintre cele mai importante activități umane care contribuie la instruirea continuă a tinerilor generații. Dumneavoastră sunteți oamenii care ne construiesc societatea, care își jertfesc timpul, sănătatea și viața pentru a crește tineri inteligenți. Munca Dvs. este de nedescris, de aceea consider că ea trebuie răsplătita la justa valoare. În România sistemul de învățământ este unul avansat în primul rând grație tehnologiilor avansate pe care le utilizează în educarea copiilor. Profesorii primesc un salariu decent, comparativ cu R.Moldova. Unirea este soluția, stimați dascăli!

    În cele din urmă, Mihai Ghimpu a explicat oamenilor succint despre istoria românilor, despre identitatea noastră, precum și a expus beneficiile Unirii cu România.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com