• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu, a avut, astăzi, două întâlniri cu lucrătorii medicali ai Centrului Medicinii de Familie nr.3, din sectorul Botanica și cu profesorii și cu studenții Universității de Educație Fizică și Sport.

    Mihai Ghimpu, a avut, astăzi, două întâlniri cu lucrătorii medicali ai Centrului Medicinii de Familie nr.3, din sectorul Botanica și cu profesorii și cu studenții Universității de Educație Fizică și Sport.

    10.10.2016  

    Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova,Mihai Ghimpu, a avut, astăzi, două întâlniri cu lucrătorii medicali ai Centrului Medicinii de Familie nr.3, din sectorul Botanica al capitalei, dar și cu angajații și cu studenții Universității de Educație Fizică și Sport.

    În cadrul întâlnirilor, liderul PL a vorbit despre necesitatea exercitării dreptului la vot, despre premizele de dezvoltare a Republicii Moldova, dar și despre situația actuală a republicii.

    „Stimați cetățeni! Dreptul la vot reprezintă piatra de temelie a propriului nostru viitor. Este important să mergem la fiecare scrutin și să alegem candidatul/partidul care ne inspiră cea mai mare încredere, care nu a trădat, nu a furat, nu a mințit niciodată. Vreau să Vă spun că pe parcursul activității mele politice de 30 de ani am luptat consecvent pentru bunăstarea cetățenilor, pentru reîntregirea poporului românesc și pentru reinstituirea adevărului istoric.”

    În contextul întrevederilor, Mihai GHIMPU și-a prezentat programul electoral și a asigurat alegătorii că, odată ce va ajunge președinte, va pregăti Unirea. De asemenea, liderul PL  a menționat că într-o Românie unită, studenții vor avea burse mult mai mari, medicii – salarii mai mari, iar pensionarii – pensii, care le-ar permite să ducă un mod decent de viață.

    „Dragi cetățeni, salariul minim în Moldova este de 2100 lei, în timp ce în România acesta constituie 6300 lei; bursa socială în Moldova este 350 lei, iar în România – 1750 lei. Pensia medie la noi este 1165 lei, în timp ce pensionarii de peste Prut primesc 4660 lei.”

    Candidatul PL pentru scrutinul prezidențial a povestit oamenilor soarta Basarabiei din punct de vedere istoric, a relatat despre ajutorul pe care îl oferă România pentru Republica Moldova, în sfera socială, economică și a prezentat care au fost motivele pentru care PL participă la actuala coaliție de guvernare.

    „În anul 2013, Partidul Liberal a fost eliminat de la guvernare, fapt premeditat pentru a facilita „privatizarea” BEM, a aeroportului, dar și pentru a sustrage ilicit un miliard de dolari din cele trei bănci. Din cauza acestor acțiuni ilegale efectuate de cei care astăzi se dau drept „salvatori ai poporului”, în Republica Moldova situația era una critică, bugetul nu mai avea bani pentru a plăti salariile și pensiile. În acest moment, PL a acceptat, spre binele poporului, să intre la guvernare întru evitarea alegerilor anticipate care majorau abundent riscul preluării puterii de forțele obscure pro-ruse.

    Dacă până atunci Republica Moldova nu beneficia de nici un tip de finanțări, acum România a deblocat prima tranșă, în valoare de 60 milioane de euro din suma totală de 150 milioane. De asemenea, a fost semnat acordul cu FMI la nivel de experți, iar până la sfârșitul lunii se preconizează semnarea acordului de împrumut. BERD și BEI au anunțat reluarea finanțărilor. Toate aceste lucruri ne fac să ne simțim mai liniștiți. Grație deciziei PL, Moldova reușește, câte puțin, să revină la normalitate”

     

    La final, candidatul la președinție a mulțumit oamenilor pentru încrederea acordată și a îndemnat electoratul să voteze Mihai GHIMPU!

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com