• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu locuitorii din Orhei: „Salarii, pensii, burse mai mari, autostrăzi, subvenții și multe altele, acestea sunt beneficiile Unirii cu România”

    Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu locuitorii din Orhei: „Salarii, pensii, burse mai mari, autostrăzi, subvenții și multe altele, acestea sunt beneficiile Unirii cu România”

    09.10.2016  

    Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru funcția de șef al statului, Mihai GHIMPU,  a efectuat, astăzi, două întâlniri în satele Tabara și Vatici, din raionul Orhei.

    În cadrul întâlnirilor, liderul PL  a avut mai multe discuții productive cu locuitorii celor două localitati rurale, în contextul alegerilor prezidențiale din 30 octombrie. Acesta a îndemnat oamenii să nu voteze lideri și partide care comit acțiuni ilegale și le-a sugerat să nu fie parte a războiului izbucnit între oligarhi.

    „Stimați concetățeni, Basarabia a suferit dintotdeauna de pe urma ocupațiilor, represiunilor, deportărilor, colectivizărilor ș.a. Noi, cetățenii, suntem cei care modelează viitorul. Vă îndemn să Vă creați o soartă demnă, să votați candidatul care nu a participat la furtul secolului, candidatul care a bătut alarma atunci când hoții sustrăgeau banii din cele trei bănci, din propriile noastre buzunare! Vă îndemn să votați persoana care nu a mințit, care nu a trădat niciodată, persoana care, pe parcursul întregii sale activități politice, a luptat pentru a construi un viitor prosper pentru cetățeni, pentru adevărul istoric și reîntregirea neamului românesc!”

    Mihai GHIMPU a explicat oamenilor importanța păstrării valorilor culturale ale unui neam, menționând, totodată, despre tentativele conducătorilor Rusiei de a ne schimba istoria, literatura, limba și cultura.

    „Dragi cetățeni, noi suntem români! Însă, odată ce au pășit pragul casei noastre, conducătorii ruși au dat startul unui proces întreg de lichidare a tuturor valorilor fundamentale care ne identificau pe noi ca pe un singur neam – românesc! Vreau să Vă spun că încercările de deznaționalizare au vizat și bisericile. S-a impus limba rusă în liturghii, s-au construit biserici în stil arhitectural specific rușilor, iar cele românești au fost lichidate. De aceea, astăzi, am participat la slujba și sfințirea picturii de la intrarea în „Poarta-Clopotniță” a Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din capitală și a busturilor Preoților- Eroi ai neamului românesc, Alexei Mateevici și Vasile Țepordei, amplasate pe Aleea personalităților Culturale din curtea Bisericii. Am contribuit și eu la înălțarea acestei biserici românești, tocmai pentru a păstra tot ceea ce este mai sfânt în inimile oamenilor! Este important să ne cunoaștem destinul, eroii, istoria, identitatea!”

    Locuitorii celor două sate au adresat întrebări liderului PL și au susținut ideea Unirii Republicii Moldova cu România, exprimându-și susținerea pentru candidatul liberal.

    „Republica Moldova a primit numeroase ajutoare din partea fraților de peste Prut. Dacă Vă amintiți, în timpul inundațiilor din sudul țării de acum câțiva ani, România a alocat resurse financiare și produse pentru oamenii care au suferit de pe urma tragediei. Grădinițele care astăzi se repară în țară, sunt renovate grație unui acord pe care, în 2010, l-am semnat eu și Președintele României. Sume colosale de bani am primit drept ajutoare din partea Guvernului României. În perioada de grea cumpănă prin care trecem, România a alocat 60 milioane de euro din suma totală de 150 milioane. Stimați români, locul nostru este alături de Țara-Mamă, acolo unde vom regăsi alte 2/3 din moldoveni, moldovenii de peste Prut, care, la fel ca și noi, sunt români!”

    În contextul discuțiilor, Mihai GHIMPU a făcut o scurtă povestire a circumstanțelor în care a fost furat miliardul, a prezentat diferențele la salarii, pensii, burse, indemnizații și subvenții din Republica Moldova și România, a vorbit despre istoria românilor și a relatat beneficiile pe care le vor avea cetățenii în cadrul României Mari și a promis că, odată ajuns Președinte, va lucra asupra pregătirii procesului de Unire a celor două state românești.

    „Voi trece apoi la implementarea Unirii, prin proiecte legislative pe care le voi iniția în Parlament. Voi promova Unirea atât în interior, cât și în exterior, astfel ca Legislativele de la Chișinău și București să voteze simultan Tratatul de reunire cât mai repede posibil! Uniți pentru Unire! Uniți pentru bunăstare, prosperitate și dezvoltare! La 30 octombrie alegem un președinte care ar putea pregăti Unirea - votați Mihai Ghimpu!”

    La finalul întrevederilor, candidatul desemnat de PL pentru funcția de președinte al Republicii Moldova a primit numeroase felicitări și urări de bine, iar unul dintre cetățenii prezenți la întrunire i-a oferit flori, în semn de susținere și profundă recunoștință pentru lupta continuă pe care o duce pe parcursul a 30 de ani de activitate politică.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com