• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a participat la slujba arhierească de la catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Chișinău

    Mihai Ghimpu a participat la slujba arhierească de la catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Chișinău

    09.10.2016  

     Mihai Ghimpu, candidatul Partidului Liberal la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a participat astăzi, Duminică la Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Petru Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, care a avut loc la  Catedrala ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din sectorul Buicani, al cărui paroh este Protoiereul Petru Buburuz.

    Sfînta Liturghie a fost urmată de o slujbă de sfințire a picturii de la intrarea în ”Poarta-Clopotniță” a Catedralei și a busturilor Preoților Alexei Mateevici și Vasile Țepordei, Eroi ai Neamului Românesc, amplasate pe Aleea Personalităților Culturale din curtea sfântului locaș.

    În finalul slujbei religioase, Mitropolitul Basarabiei a înmânat Parohului Catedralei, Petru Buburuz ”Crucea Patrarhală”, oferită de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii ortodoxe Române, în semn de recunoștință pentyru eforturile depuse la zidirea sfintei catedrale și aniversării a 80-a de la naștere.

    La rândul său, Protoiereul Petru Buburuz a mulțumit lui Mihai Ghimpu și tuturor ctitorilor pentru sprijinul constant oferit la construcția acestui locaj sfânt, care reprezintă o oază a ortodoxiei românești în inima Chișinăului și a Basarabiei. Locaș sfânt care păstrează cu strictețe arhitectura și stilul românesc.

    Mihai Ghimpu în discuții cu enoriașii a subliniat că ”înainte de ocupația sovietică de la 28 iunie 1940, Mitropolia Basarabiei a fost printre cele mai bogate și importante mitropolii ale Patriarhiei Române.

    Teologul și scriitorul român, Gala Galaction, numea Mitropolia Basarabiei ”Eparhia de aur“ a Bisericii ortodoxe Române, pentru rezistență, pentru oameni liniştiţi şi blajini, pentru bisericile cu turle aurii, pentru sfinţii şi martirii care au ostenit pe meleagurile Basarabiei.

    Candidatul PL s-a arătat convins că într-o Românie Unită, Mitropolia Basarabiei își va recăpăta locul pe care îl merită în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

    Serviciul de Presă al PL
    9 octombrie 2016


     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com