• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu noul ambasador al Japoniei la Chișinău

    Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu noul ambasador al Japoniei la Chișinău

    07.10.2016  

    Mihai Ghimpu, candidat pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, a avut, astăzi, o întâlnire oficială cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.

    Pe agenda discuțiilor au fost trecute mai multe teme de importanță. Oficialii au abordat subiectul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, organizarea și funcționarea Parlamentului, realizând, totodată, o paralelă dintre Legislativele din Japonia și R.Moldova. De asemenea, a fost abordată problema Transnistriei și au fost analizate sondaje. Mihai Ghimpu a făcut o scurtă prezentare a Republicii Moldova, a situației politice, economice, sociale ș.a., relatând, în același timp, programul său electoral, principalele direcții de orientare a partidului pe care îl conduce, precum și planurile de viitor pentru dezvoltarea Republicii. Profitând de întrevedere, candidatul PL pentru scrutinul prezidențial a transmis felicitări Domnului Masanobu Yoshii cu ocazia învestirii într-o funcție de mare importanță.

    „Stimate Domnule Ambasador, în primul rând aș vrea să Vă felicit pentru funcția pe care V-a încredințat-o statul Dumneavoastră. Vă doresc mult success, realizări fructuoase și sunt convins că veți fi impresionat de frumusețile țării noastre. Sperăm la o colaborare mai avansată cu Japonia. Cunoașteți deja că atât eu, cât și Partidul Liberal, suntem promotori ai adevărului istoric – ne-am declarat și vom continua să afirmăm cu certitudine că suntem un partid unionist.

    Suntem convinși că, doar prin Unirea cu România, R.Moldova va putea depăși crizele în care s-a cufundat. De asemenea, suntem un partid care se află la guvernare.(…)Știți că, în câteva săptămâni, vor avea loc și alegerile prezidențiale, iar în cursa electorală s-au înscris mai mulți candidați, de diverse culori politice. O parte dintre aceștia sunt exclusiv promotori ai intereselor Federației Ruse, intenționează inclusive federalizarea republicii – fapt care duce inevitabil la lichidarea cursului european al Republicii Moldova”.

    Mihai Ghimpu a subliniat că PL este un partid unionist, pro-european, care a pledat și pledează pentru integrarea  în NATO, pentru ca, în acest fel, să fie asigurată securitatea teritoriului. De asemenea, candidatul pentru scrutinul prezidențial a amintit și despre prezența armatei ruse pe teritoriul nostru, calificând-o ca fiind o amenințare directă la adresa securității cetățenilor.

    În contextual întrevederii, Ambasadorul Japoniei la Chișinău a subliniat că relația dintre cele două țări marchează o nouă etapă, iar Japonia este deschisă spre colaborarea cu Republica Moldova.

    „Suntem deschiși spre colaborare. Noi vom susține o republică în care predomină valorile fundamentale ale democrației. Toate celelalte chestiuni, legate de viitorul Republicii Moldova, trebuie să fie hotărâte inclusiv de cetățeni, așa cum prevăd normele democratice de funcționare a unui stat”.

    Serviciul de Presă al PL
    7 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com