• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu către medici: Salariile mici pe care le primesc lucrătorii medicali, fac ca specialiștii să-și construiască o carieră peste hotare

    Mihai Ghimpu către medici: Salariile mici pe care le primesc lucrătorii medicali, fac ca specialiștii să-și construiască o carieră peste hotare

    05.10.2016  
    Mihai GHIMPU, liderul Partidului Liberal și candidatul PL pentru scrutinul prezidențial a avut astăzi două întâlniri cu mai mulți reprezentanți ai sistemului de sănătate din Republica Moldova.

    Acesta a făcut o paralelă a sistemului medical din Moldova cu cel european, subliniind beneficiile de care ar putea facilita Republica Moldova, inclusiv în sfera sanătății, odată cu integrarea europeană, lucru care ar putea fi realizat într-un termen mai scurt prin Unirea cu România.

    „Universitățile și colegiile de medicină din Republica Moldova exportă specialiști care aleg să-și construiască o carieră peste hotare. Acest lucru se datorează, în primul rând, salariilor mici pe care le incasează lucrătorii medicali. România a înregistrat, în anul trecut, cea mai mare creștere economică din Europa, iar, potrivit experților, aceste cifre vor fi în creștere atât în anul curent, cât și în anul următor. Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condițiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, remunerarea mult mai ridicată din domeniul medicinei, creează, în ansamblu, un sistem de sănătate mult mai avansat decât al nostru”
    De asemenea, Mihai GHIMPU a relatat despre beneficiile Unirii și a asigurat cetățenii că va acționa în continuare pentru a asigura un viitor prosper generațiilor care ne succed, pentru a crea condiții destoinice de muncă pentru locuitori, dar și pentru a asigura un trai decent pentru persoanele în etate. „Am luptat dintotdeauna, și cât timp am fost președinte interimar, și cât timp am fost deputat, pentru bunăstarea și prosperitatea poporului. Salarii mai mari, burse pentru studenți, pensii, care ar permite oamenilor să trăiască decent – acestea sunt doar câteva dintre beneficiile care descriu perfect Unirea cu România. În acest context, voi aminti și despre sprijinul financiar continuu al României pentru Republica Moldova”.
    Menționăm că, astăzi, Mihai GHIMPU, candidatul desemnat de PL pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, a participat la o întrevedere cu lucrătorii medicali de la Spitalul Sf.Treime, precum și la o altă întâlnire cu lucrătorii medicali, care activează în cadrul Spitalului Arhanghelul Mihail din capitală.
    Serviciul de Presă al PL
    5 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com