• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la întrevedere cu medicii de la Spitalul Municipal nr.1: Unirea cu România înseamnă, sistem medical performant, salarii europene și condiții de muncă decente la noi acasă

    Mihai Ghimpu la întrevedere cu medicii de la Spitalul Municipal nr.1: Unirea cu România înseamnă, sistem medical performant, salarii europene și condiții de muncă decente la noi acasă

    04.10.2016  

    Candidatul desemnat de Partidul Liberal pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Mihai GHIMPU,  a participat astăzi la o întrevedere cu lucrătorii din domeniul medical al Spitalului Clinic nr. 1 din capitală. În cadrul acestei întâlniri, liderul PL a explicat oamenilor care este, potrivit Constituției, misiunea și atribuțiile președintelui în Republica Moldova, care sunt premisele campaniei și programului electoral, care sunt principalele soluții de depășire a situației create în țară și care au fost motivele pentru care a fost constituită actuala coaliție de guvernare.

    „În pofida faptului că a fost modificată modalitatea de alegere a Președintelui, atribuțiile acestuia nu s-au modificat, fiind clar stipulate în Constituție. Republica Moldova este o republică parlamentară, de aceea, puterea de decizie o are, de altfel, Legislativul, nu Președintele. Cu toate acestea, țara noastră merită un șef de stat care să ne reprezinte viziunile, interesele și voințele atât pe plan intern, cât și extern”

    De asemenea, Mihai Ghimpu și-a expus nemulțumirea față de prezența armatei străine pe teritoriul Republicii Moldova, menționând, totodată, că a pledat dintotdeauna pentru dreptate în ceea ce privește limba pe care o vorbesc cetățenii, alfabetul pe care îl utilizează ș.a.

    „Eu sunt un aprig luptător pentru limbă, pentru alfabet, pentru adevărul istoric. Partidul pe care îl reprezint a fost cel care a sesizat Curtea Constituțională privind neconcordanțele din Constituție și Declarația de Independență referitoare la limba vorbită pe teritoriul Republicii Moldova. Voi lupta în continuare și pentru ca în Constituție să fie clar stipulat un articol prin care interzice militarilor străini să se afle pe teritoriul țării noastre. Am luptat dintotdeauna, și cât timp am fost președinte interimar, și cât timp am fost deputat, pentru bunăstarea și prosperitatea poporului, însă lucrurile nu depind de o singură persoană. Sunt mulțumit că am reușit totuși să evităm alegerile anticipate și nu am predat țara în mâinile celor care ar vinde-o din nou rușilor. Sunt mulțumit că, inclusiv grație deciziei PL, acum oamenii își primesc salariile și pensiile la zi, fără rețineri, în contextul în care, odată cu evenimentele trecute, riscul ca bugetul de stat să nu poată acoperi aceste cifre era în permanentă creștere. Am reușit să ieșim din acest impas”

    În contextul vizitei sale, Mihai GHIMPU a ținut să detalieze despre funcționarea sistemului medical în România, despre avansarea medicinei și a tehnicii din domeniul sănătății, precum și a făcut o paralelă dintre economia RM și cea a României, subliniind că cea din urmă este într-o permanentă ascensiune, România înregistrând, în anul trecut, cea mai mare creștere economică din Europa.

    „În ultima perioadă aud tot mai multe cazuri când cetățenii Republicii Moldova aleg să se trateze în România. Sistemul medical, aparatajele, tehnica avansată, instruirea continuă a personalului, condițiile de muncă pe care le au lucrătorii din domeniu, dar și remunerarea mult mai ridicată, creează, în ansamblu, un sistem mult mai avansat decât al nostru. Acesta este doar unul dintre avantajele contopirii celor două state românești. Salarii mai mari, burse pentru studenții rezidenți la medicină, pensii, care ar permite oamenilor să trăiască decent. În acest context, voi aminti și despre sprijinul financiar continuu al României pentru Republica Moldova”.

     

    Mihai GHIMPU a asigurat cetățenii că va întreprinde toate măsurile care îi sunt cu putință pentru a asigura un viitor sigur cetățenilor acestei țări.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com