• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu către studenții de la Universitatea Agrară: Vreau să nu mai existe nici o diferență dintre studenții de la Chișinău, București, Iași, Cluj, Timișoara sau Craiova

    Mihai Ghimpu către studenții de la Universitatea Agrară: Vreau să nu mai existe nici o diferență dintre studenții de la Chișinău, București, Iași, Cluj, Timișoara sau Craiova

    03.10.2016  

    Candidatul desemnat din partea Partidului Liberal pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, Mihai GHIMPU, a participat, astăzi, la o întrevedere cu studenții și profesorii Universității Agrare din Moldova.

    Acesta a prezentat publicului programul său electoral , a vorbit despre Unirea cu România și, nu în ultimul rând, a prezentat motivele care au stat la baza deciziei de a forma actuala coaliție de guvernare.

    „Dragi studenți, voi aveți posibilitatea să vă alegi la care Universitate să va faceți studiile, dar  noi nu am avut și nici nu avem altă alternativă. Alegerea noastră a constat din organizarea referendumului sau  crearea actualei coaliție, or, dacă mergeam pe calea referendumului, acum riscam să ne trezim cu rușii la putere. A fost greu să acceptăm acest compromis, am hotărât să merg peste inima mea, doar așa putem să reușim să îndepărtăm Rusia de noi”.

    Furtul secolului reprezintă, indiscutabil, un subiect sensibil pentru societatea noastră, de aceea, Mihai Ghimpu a amintit că, în momentul producerii acestui jaf, Partidul Liberal nu era la guvernare, cetățenii trebuie să cunoască acest fapt.

    „Ghimpu și PL nu erau la guvernare în 2013 . Eu nu am nici o tangență cu furtul de la Banca de Economii.  Eu nu am venit la guvernare să fur miliardul sau să îl ajut pe Filat, eu am venit să lupt pentru cauza națională”

    Unirea RM cu România reprezintă obiectivul principal al candidatului PL pentru președinție.

    „Astăzi, România și-a făcut viața și traiul mai bun. Au salarii, burse pentru studenți și pensii mai mari. Noi am ajuns azi să conștientizăm că problema socială a depășit problema cauzei naționale. Unirea este singura soluție pentru noi. Unirea este garanția zilei de mâine, este oportunitatea să intrăm in UE și în NATO. O limbă vorbim, o națiune suntem, O Țară să fim!”, a conchis Mihai GHIMPU.

    Îeri spuneam la Iași, că decizia de a-mi lansa candidatura în capitala Moldovei rezumă cel mai bine programul meu electoral și motivele pentru care m-am înscris în această cursă. Programul meu electoral se poate reduce la următoarea idee: 

    Vreau ca să nu mai existe nicio diferență între România și Republica Moldova, vreau să nu mai existe nici o diferență dintre studenții de la Chișinău, București, Iași, Cluj, Timișoara sau Craiova, vreau ca cele două maluri ale Prutului să aparțină unei singure țări, așa cum au decis moldovenii și muntenii la 1859.” 

     

    De menționat este că, la finalul întâlnirii, conducerea Universității Agrare l-a decorat pe Mihai GHIMPU cu Medalia Universității.

    Serviciul de Presă al PL
    3 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com