• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la Iași: ”De aici din Piața UNIRII, astăzi dăm semnalul începerii bătăliei decisive pentru Unirea Republicii Moldova cu România, o dată și pentru totdeauna!”

    Mihai Ghimpu la Iași: ”De aici din Piața UNIRII, astăzi dăm semnalul începerii bătăliei decisive pentru Unirea Republicii Moldova cu România, o dată și pentru totdeauna!”

    03.10.2016  

    Președintele Partidului Liberal, candidatul desemnat de PL pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Mihai GHIMPU, s-a lansat oficial  în campania prezidențială. Evenimentul de lansare a avut loc ieri, în Piața Unirii Principatelor din mun. Iași. Potrivit liderului PL, locul desfășurării evenimentului rezumă cel mai bine programul său electoral.

    (…) Vreau să nu mai existe nicio diferență între România și Republica Moldova, vreau ca cele două mari pământuri să aparțină unei singure țări, iar țara noastră să fie România

    În context, candidatul PL pentru scrutinul din această toamnă a menționat că, dacă va ajunge șef de stat, va constitui un „Sfat al înțelepților”, în care se vor întruni cei mai buni specialiști din România și Republica Moldova de astăzi, care ar aborda ideea Unirii. De asemenea, Mihai GHIMPU a declarat că planifică un șir de reforme, în ceea ce privește gazoductele și rețelele electrice, dar și (re)dobândirea cetățeniei românești de basarabeni.

    Voi face conectarea la gazoductul european, pentru a nu depinde de Rusia, interconectarea rețelelor electrice, construirea de poduri peste Prut, construcții de cale ferată Chișinău — Iași pe amplasament european, punct comun la trecerea cu România.  Voi solicita Parlamentului de la București, prin lege, ca toți cei născuți înainte de 1940 să aibă cetățenie română. Noi nu am renunțat la această cetățenie. Voi trece apoi la inițierea Unirii”.

    ”Eu, Mihai Ghimpu și colegii mei din Partidul Liberal, le mulțumim tuturor, care susțin idealul pentru care am luptat și pentru care s-au sacrificat generații întregi și de aici de la Iași, din Piața UNIRII, astăzi dăm semnalul începerii bătăliei decisive pentru Unirea Republicii Moldova cu România, o dată și pentru totdeauna!”

    Totodată, pe scena amplasată în Piața Unirii, și-au ținut discursurile de susținere și alți oficiali PL. Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a transmis și un mesaj de mulțumire adresat liderului PL, pentru faptul că a luptat și continuă să lupte pentru promovarea adevărului istoric, pentru Reunirea Basarabiei cu România.

    „Misiunea vieții fiecărui dintre noi, fiecărui liberal este Unirea. Sunt unii care o spun deschis. Sunt unii care o spun acasă, la bucătărie. Sunt unii care o spun în gând. (...) Vă mulțumim, domnule Ghimpu, că astăzi putem vorbi deschis despre Unire”.

    Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a vorbit despre ruperea Basarabiei de la Patria-mamă, despre represiunile ocupanților și despre necesitatea reîntregirii neamului românesc.

    „Partidul Liberal merge în această campanie electorală cu președintele nostru, Mihai Ghimpu, unul dintre cei mai proeminenți și rezistenți luptători pentru regăsirea noastră românească; omul care, de 30 de ani, se află în avangarda luptei politice, omul pentru care cauza noastră românească este singurul sens al vieții. Omul care, fiind Președinte interimar al RM, a desecretizat arhivele temutului KGB; omul care a pregătit legea privind condamnarea comunismului și decretul privind consecințele ocupației rusești; (…) omul care, devenind Președinte al RM va pregăti cu abnegație și dăruire Unirea cu România. Unire care va dura până la sfârșitul veacurilor.”

    Unul dintre tinerii deputați ai PL, Alina Zotea, a îndemnat tinerii, de la tribuna instalată în Piața Unirii, să nu se lase manipulați de forțe obscure, de candidați cinici, ci să voteze un candidat care a luptat continuu pentru cauza națională.

    „Vă îndemn să nu stați acasă, să nu lăsați dezamăgirea, indiferența și orgoliul să voteze pentru voi. Nu ne putem permite să fim conduși de oameni corupți, anți-naționali și stataliști. Vă chem astăzi în Piața Unirii să ne promitem că prin curaj, forță și înțelepciune vom câștiga alegerile prezidențiale, iar după turul II vom reveni aici să-nfăptuim UNIREA națiunii române!”

    Directorul Agenției pentru Proprietate Intelectuală , Octavian Apostol, a vorbit despre șansa de reunire pe care o avem astăzi și nu trebuie să o ratăm.

    „De mii de ani, strămoșii noștri daci, au dus lupte împotriva dușmanilor, iar curajul lor a culminat cu unirea tuturor dacilor sub conducerea lui Burebista.

    Istoria a demonstrat, că doar atunci când suntem uniți și luptăm pentru idealurile noastre suntem puternici”.

    Un mesaj de susținere, Mihai Ghimpu a primit și din partea oamenilor de cultură. Nicolae Dabija, prezent la evenimentul de lansare a îndemnat publicul să pună ștampila de vot în dreptul numelui lui Mihai Ghimpu, deoarece, potrivit lui, liderul PL este singurul om care a luptat necontenit pentru unitatea neamului românesc.

    Mihai Ghimpu  a avut dragostea noastră , a intelectualilor, pentru că a fost alături de noi, pentru că noi am fost împreună în lupta noastră pentru limbă, pentru alfabet. El nu s-a ruşinat să intre în Biserică, el nu s-a ruşinat să sărute sfintele icoane şi pentru acest lucru noi îl respectăm, noi îl susţinem. Vreau să vă spun ca Preşedinte a Sfatului Ţării 2, este unicul  Preşedinte care a susţinut integral Programul pe Ţară a Sfatului Ţării 2. Noi vedem viitorul nostru, numai UNIŢI cu Ţara”.

    Scriitorul și academicianul Mihai Cimpoi, a declarat că locul ales de Mihai Ghimpu pentru lansarea campaniei este unul cât se poate de reprezentativ, or, liderul PL este un om sincer.

    „Mihai Ghimpu şi Partidul Liberal ne spune adevărul adevărat, ne vorbesc despre istoria adevărată, despre cine suntem noi, şi unde trebuie să mergem şi îmi pare bine că, eu fiind eminescolog, am auzit aici sintagma „sacră” aş zice eu, a lui Eminescu, spuse de alt fel, cu ocazia unei întâlniri de la Putna.  În unire e putere! Unire dragi compatrioţi! Cu Ghimpu președinte!”, a conchis omul de cultură.

    Serviciul de Presă al PL
    3 octombrie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com