• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu la întrevederea cu președintele Academiei Române: Suntem români, iar sângele apă nu se face!

    Mihai Ghimpu la întrevederea cu președintele Academiei Române: Suntem români, iar sângele apă nu se face!

    30.08.2016  

    Moldova ESTE România, iar sângele apă nu se face, aceasta a fost declarația lui Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal la întrevederea pe care a avut-o astăzi cu Acad. Ionel-Valentin Vlad, Președintele Academiei Române, care a avut loc la sediu PL. La eveniment a participat și Acad. Gheorghe Duca, Președintele Academiei de Științe a Moldovei.

    Mihai Ghimpu a mulțumit Președintelui Academiei Române pentru vizită la Chișinău și a transmis un mesaj de felicitare, cu ocazia aniversării a 150 ani de la înființarea Academiei Române.

    ”Domnule Președinte Ionel-Valentin Vlad, mi-e foarte plăcut să vă revedem la Chișinău. Vă zic bine ați veni și permiteți-mi să vă felicit pe Dvs și întreaga breaslă a academicienilor și cercetătorilor români cu ocazia aniversării anul aceasta a 150 ani de la înființarea Academiei Române.

    Academia Română a contribuit esențial la promovarea identităţii, unităţii şi demnităţii neamului românesc. A rămas de-a lungul unui secol şi jumătate cel mai important for al excelenţei ştiintifice şi culturale româneşti, care contribuie permanent la promovarea ştiinţei româneşti în plan internaţional.”

    Mă bucur că Academia de Științe a Moldovei are o colaborare frățească cu Academia Română ceea ce confirmă că sângele apă nu se face, și Moldova ESTE România.

    Pe această cale mulțumim încă odată pentru efortul și sprijinul pe care noi îl avem permanent din partea Statului Român în toate domeniile. Foarte mulți academicieni și cercetățori științifici din Republica Moldova activează la București și invers, iar faptul că suntem legați pe veci de aceiași limbă, istorie, cultură ne ajută în acest sens”, a menționat Mihai Ghimpu.

     La rândul său, Președintele Academiei Române, a mulțumit lui Mihai Ghimpu pentru primire și pentru că duce în continuare flacăra românismului în Basarabia.

     ”Dle Președinte Ghimpu, vă mulțumesc pentru primire, sunt emoționat de fiecare dată când ajung la Chișinău și onorat în același timp. Am auzit multe lucruri frumoase despre Dvs și vă mulțumesc pentru verticalitatea și spiritul Dvs de luptător și pentru faptul că duceți în continuare flacăra românismului la Chișinău. Vă doresc succes în ceea ce urmează să faceți”, a subliniat academicianul român.

    Reamintim că Ionel-Valentin Vlad, inginer și fizician de profesie a fost ales la 8 aprilie 2014 în calitate de Președinte al Academiei Române. Este cercetător științific la Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației.  Din 1991, membru corespondent al Academiei Române, iar din 2009 este membru titular. În 2008, a fost decorat cu Ordinul Național ''Serviciul Credincios'' în grad de Cavaler.

    Serviciul de Presă al PL
    30 august 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com