• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Evenimentul Zilei: Referendum pentru demiterea lui Chirtoacă? Pierdere de timp și bani publici! Cine plătește? (SONDAJ)

    Evenimentul Zilei: Referendum pentru demiterea lui Chirtoacă? Pierdere de timp și bani publici! Cine plătește? (SONDAJ)

    18.08.2016  

    Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Magenta, referendumul având ca temă demiterea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, are toate șansele să fie un eșec total pentru inițiatori.

    În urma sondajului efectuat pe această temă, rezultă clar un singur lucru, Dorin Chirtoacă ar fi reales ca primar al capitalei, el conducând detașat în opțiunile de vot ale alegătorilor în eventualitatea unui nou scrutin local.

    Doar 22% dintre subiecții chestionați au declarat că ar vota pentru demiterea primarului. În plus, fie că este vorba despre răspunsuri spontane, fie că intervievaților li s-a pus la dispoziție o listă de candidați, actualul primar general conduce detașat în fața unor contracandidați ca Zinaida Greceanîi, Igor Dodon sau Ion Cebanu, toți de la socialiști, cei care sunt considerați principalii promotori ai ideii de referendum. 52% dintre chișinăuieni sunt total împotriva blocării activității primarului Dorin Chirtoacă.

    Numărul chișinăuienilor care sunt profund nemulțumiți de activitatea edilului liberal este departe de a fi suficient pentru a schimba situația actuală din Primăria Generală.La capitolul încredere, Dorin Chirtoacă stă și mai bine, doar 28% dintre respondenți se declară total neîncrezători față de edil, față de 39% care susțin că sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de  activitatea primarului. Diferența până la 100% este alcătuită din nehotărâți și persoane care au răspuns cu „nu știu/nu răspund”. Cele mai importante realizări ale lui Dorin Chirtoacă la conducerea capitalei sunt considerate de către respondenți: reparația drumurilor, înnoirea parcului de troleibuze, amenajarea lacului de la Valea Morilor, locurile de joacă pentru copii etc.

    Cu asemenea scoruri, este aproape imposibil de crezut că autorii demersului vor obține numărul necesar de semnături pentru organizarea referendumului. Și chiar dacă ar reuși acest lucru, este evident că procesul este unul care are șanse minime de reușită, astfel încât banii necesari organizării plebiscitului, scoși din buzunarul public, sunt ca aruncați pe apa... Bâcului. Interesant este dacă promotorii acestui proiect își vor asuma cheltuielile pentru acest referendum în cazul unui eșec, așa cum ar fi normal când joci ruleta politicianistă cu banii altora.

    Sursa: www.evz.md 

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com