• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Veaceslav Untila, vicepreședintele PL lansează o nouă carte

    Veaceslav Untila, vicepreședintele PL lansează o nouă carte

    14.06.2016  

    Vicepreşedintele Partidului Liberal (PL), Veaceslav Untilă, Preşedinte al Comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, lansează o nouă carte – „Lecţia de politică”.

    În carte se regăsesc luările de atitudine ale politicianului din 2011 pînă în prezent şi care vizează majoritatea problemelor cu care s-a confruntat Republica Moldova în aceşti ani: legate de integrarea europeană, de reintegrarea ţării, de reforme, de calitatea actului guvernării, de corupţie etc.

    Veaceslav Untilă se referă la acel enorm credit de încredere acordat de societate forţelor democratice după debarcarea comuniştilor de la putere, dar şi cum a fost gestionat el ulterior de anumite partide.

    De asemenea, el se referă la greşelile comise în această perioadă de politicieni şi concluzionează că „clasa politică încă nu dă semne că ar fi însuşit lecţia, că ar fi învăţat ceva din propriile greşeli, iar oamenii îşi tot amînă speranţele pentru un trai mai bun de la o guvernare la alta, pentru a trăi de fiecare dată aceeaşi deziluzie cumplită a eşecului şi a ratării”.

    „Republica Moldova intră acum într-o perioadă în care fiecare forţă politică va trebui să-şi arate adevărata sa faţă. Realizarea unor obiective strategice va constitui un test pentru forţele politice, care au luat în mîini destinul ţării. Spaţiul de manevră este destul de îngust, iar responsabilitatea este extrem de mare. Pentru asigurarea unei dezvoltări democratice durabile va fi nevoie de un efort constant şi consecvent, dar altă cale nu există, dacă ne dorim un viitor european şi prosper”, concluzionează deputatul.

    Lansarea va avea loc, mîine, 15 iunie, începînd cu orele 12.00, la Biblioteca „Onisifor Ghibu”.

    Notă: Veaceslav Untilă a lansat pînă acum astfel de cărţi ca: „Politica e un joc serios”, „Politică pentru Moldova”, „Petele negre ale guvernării roşii” (două volume), „Traiectoria evoluţiei politice”, „De ce ASC”, „Crima organizată. Stop”.

    sursa: www.tribuna.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com