• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal a adus un omagiu membrilor echipajului SMURD decedați la Cantemir

    Partidul Liberal a adus un omagiu membrilor echipajului SMURD decedați la Cantemir

    03.06.2016  

    Conducerea Partidului Liberal, deputații, miniștrii, membri și simpatizanți ai PL au depus flori în dimineața zilei de azi la Ambasada României în Republica Moldova, au aprins lumânări și au semnat în cartea de condoleanțe, în memoria victimelor accidentului aviatic din apropierea localității Haragâș, Cantemir. La acțiunea de comemorare au participat și Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL și Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședintele PL, Primarul General al mun. Chișinău.

    ”Exprimăm condoleanțe familiilor celor decedați, și suntem cu sufletul alături de frații noștri de peste Prut, iar tragedia lor este și tragedia noastră. Dumnezeu să-i aibă în paza sa!”, a menționat Mihai Ghimpu.

    ”Este oribil ceea ce s-a întâmplat. O tragedie care m-a lăsat fără cuvinte. Uneori zici ca e blestem să nu meargă bine lucrurile între cele doua maluri ale Prutului. Cei care au dorit sa facă bine, sa salveze încă o viață de om, după ani la rând și-au riscat viață salvând vieți omenești, nu au avut cum să se salveze pe ei însăși”, a spus Dorin Chirtoacă.

    Prin decretul Președintelui Republicii Moldova, ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu. În toate localitățile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în bernă tricolorul. La ora 12.00, se va cinsti memoria victimelor accidentului aviatic, prin păstrarea unui moment de reculegere.

    Amintim că joi, 2 iunie 2016 s-a produs o tragedie la Cantemir, acolo unde un elicopter SMURD s-a prăbușit luând viața celor patru cetățeni români aflați la bord – pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Şocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul medical Gabriel Sandu .

     

     Poze: www.pl.md; www.realitatea.md 

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com