• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Iurie Dârda, Deputat PL a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova D-nul Rimantas Latakas

    Iurie Dârda, Deputat PL a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova D-nul Rimantas Latakas

    11.05.2016  

    Miercuri, 11 mai, Iurie Dârda, Deputat PL a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova D-nul Rimantas Latakas.
    În cadrul acestei întâlniri cei doi au discutat mai multe aspecte importante, printre care situația-social-politică, inițiativele legislative pe care le pregătesc și despre relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Republica Lituania. 
    Lituania este un membru al Uniunii Europene, Consiliul Europei, un membru cu drepturi depline al acordului Schengen și NATO.
    Lituania a fost printre primele republicii ce a avut o creștere rapidă în economie din Uniunea Europeană și este pe locul 24 în lume la capitolul accesul investitorilor străni. La 1 ianuarie 2015, Lituania a adoptat euro ca monedă oficială și a devenit al 19-a membru al zonei euro.
    În acest context am discutat posibilitatea schimbului de experiență, ce au dobândit-o Republica Lituania dea lungul anilor, ansamblul practicii sociale care formează baza cunoașterii și criteriul adevărului și care se creează mai ales în procesul producției materiale. Experiența acestei țări ne-ar permite creșterea economiei Republicii Moldova și ridicarea nivelului de trai al întregii republici.

    Serviciul de Presă al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com