• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU la sfat cu liberalii din Glodeni și Fălești

    Mihai GHIMPU la sfat cu liberalii din Glodeni și Fălești

    17.04.2016  

     Mihai Ghimpu, Președintele PL, a participat astăzi, 17 aprilie la ședințele Consiliilor Teritoriale PL din Glodeni și Fălești. În cadrul acestor ședințe, au fost abordate o serie de chestiuni, ce țin de situația social-politică din republică, reconfirmarea membrilor partidului din teritoriu, alegerile prezidențiale din toamnă, etc.

    La eveniment au participat și Ion Casian, deputat PL, responsabil r. Fălești, Ion Cebanu, Președinte TL, responsabil r. Glodeni,  Valentin Ciobanu, Președintele OTPL Glodeni, Dumitru Spânu, Președinte OTPL Fălești, Președinții organizațiilor locale PL din aceste raioane, primari, consilieri raionali și locali din partea PL.

    Partidul Liberal, în aceste 3 luni de când s-a format noua majoritate parlamentară de guvernare, a fost mereu în contact cu cetățenii și partenerii externi, atât liderii partidului, cât și reprezentanții acestuia în teritoriu. La început ne-a fost greu, a fost necesar să explicăm situația creată în republică după furtul miliardului, despre decizia pe de o parte grea, dar și curajoasă a PL de-a participa la formarea majorității parlamentare și de a împiedica forțele pro-ruse să ajungă la guvernare în urma alegerilor anticipate. Acest pas a fost salutat atât de partenerii strategici ai RM, iar timpul demonstrează că și cei care ne criticau, au spus că decizia este corectă.

    ”Noi nu am avut decât două opțiuni: fie mergem la alegeri anticipate, cu riscul de a declanșa un haos și mai mare și de a pune țara pe brânci, lăsând oamenii fără pensii și salarii, fie susținem un Guvern care va încerca să scoată republica din această criză profundă și să readucă treptat lucrurile într-o albie a normalității. Noi am ales să continuăm cursul european și să ne distanțăm de interesele imperiale ale Federației Ruse., iar peste 3 luni tot mai multă lume conștientiză, că Partidul Liberal a procedat corect, a menționat Mihai Ghimpu.

    Președintele PL, referindu-se la Legea cu privire la partidelor politice, a solicitat președinților organizațiilor teritoriale să reconfirme numărul membrilor PL, pentru a  aplica prevederile statutare ce tine de plata cotizațiilor, pentru a fi prezentată trimestrial organelor abilitate.

    Referindu-se la investigația în dosarul BEM, UniBank și Banca Socială, Mihai Ghimpu a menționat că ”așteptăm publicarea raportului Kroll 2, unde va fi pus pe masă tot tablou, cum s-a furat, cine a furat și cine a fost beneficiarul final. Zilele trecute, am prezentat probe în cadrul unei conferințe de presă în care am accentuat că conducerea statului din perioada 2012-2014, avea informații despre creditele neperformante și transferurile de miliarde de bani din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank peste hotare, dar nu au luat nici o atitudine față de aceste fără de legi. De ce? Din cauză că unii din ei erau implicați în furtul miliardului de la bun început. Așa că, tot ceea ce se spune acuma că nu au întreprins instituțiile statului abilitate este un bluf și special s-a dirijat spre Banca Națională ca să arate că nu este vinovat. Vorba ceea: hoțul strigă - vine hoțul, dar de fapt hoțul stătea în fruntea acestei scheme de delapidare a Băncii de Economii. Mai devreme s-au mai târziu, toți cei care se fac vinovați vor răspunde”, a precizat Mihai Ghimpu

    Cei prezenți la ședințe, au adresat întrebări și au venit cu solicitări Președintelui PL, dar și celorlalți invitați, printre care, deplasarea în teritoriu a miniștrilor și deputaților PL, pentru a se întâlni cu cetățenii, promovarea mai accentuată a mesajului PL ce ține de reformele și proiectele înaintate de PL în Parlament, pentru a fi aduse la cunoștință cetățenilor.

    Serviciul de Presă al PL
    17 aprilie 2016
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com