• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal a decis participarea formațiunii la formarea majorității parlamentare pro-europene

    Partidul Liberal a decis participarea formațiunii la formarea majorității parlamentare pro-europene

    10.01.2016  

    Consiliul Republican al Partidului Liberal s-a întrunit astăzi, 10 ianuarie 2016, în şedinţă. La eveniment au participat 116 membri din cei 176, printre subiectele abordate au fost situaţia social-politică din Republica Moldova, despre discuțiile avute cu PD, PLDM și PPEM, pentru constituirea unei majorități parlamentară, dar şi comunicarea dintre structurile centrale ale partidului cu cele teritoriale.

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a informat membrii Consiliului Republican despre situația politică din republică, despre consultările Președintelui republicii Moldova cu Fracțiunea PL.

    ”Pentru mine cel mai simplu ar fi să ne retragem în opoziție și să ducem republica în alegeri anticipate, acolo unde vrea Putin. Dar un om politic care este puternic știe să adopte decizii chiar dacă sunt grele și neînțelese de unii cetățeni, dar sunt decizii corecte”, a menționat Mihai Ghimpu.

    Luări de cuvânt au avut deputații PL și miniștrii PL, Corina Fusu, Iurie Chirinciuc și Anatol Șalaru, liderii Organizațiilor Teritoriale PL și alți membri ai consiliului republican.

    Majoritatea vorbitorilor, au optat pentru evitarea alegerilor anticipate, alegeri care ar aprofunda și mai mult criză social-economică și politică. Criză, apărută în urma furtului miliardului, fapt ce va putea duce la schimbarea vectorului european al Republicii Moldova, vector asumat de PL prin programul său și susținut de cetățeni începând cu alegerile din 2009, 2010 și 2014.

    În urma tuturor dezbaterilor, Consiliul Republican al PL a adoptat prezenta hotărâre:

    Conștientizând importanța viitorului Republicii după declararea independenței sale și faptul că politica PLDM de tărăgănare a formării unei majorități parlamentare între PL, PLDM și PDM poate duce la alegeri anticipate și la aprofundarea și mai mult a crizei social-economice și politice.

    Luând în considerație furtul miliardului la care a participat și ex-premierul RM, Președintele PLDM - Vlad Filat și acest jaf al secolului a compromis partidele pro-europene și astfel o bună parte a cetățenilor pledează pentru partidele pro-ruse, ceea ce de fapt înseamnă un mare pericol pentru integrarea noastră EUROPEANĂ și NAȚIONALĂ și revenirea in brațele celor care ne-au ocupat și destrămat ca popor și Stat Național, CONSILIUL REPUBLICAN al PARTIDULUI LIBERAL decide:

    1. Partidul Liberal va participa la formarea unei majorități parlamentare cu  deputați care susțin necondiționat cursul european al RM si implementarea Acordului de Asociere RM - UE.

    2. A împuternici Biroul Politic al Partidului Liberal să negocieze Acordul de formare a majorității parlamentare, Programul de guvernare, structura și componența Guvernului.

    Serviciul de Presă al PL
    10 ianuarie 2015

    Imagini video mai jos.

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com