• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu și Pirkka Tapiola au discutat astăzi despre continuarea cursului european al republicii

    Mihai Ghimpu și Pirkka Tapiola au discutat astăzi despre continuarea cursului european al republicii

    01.07.2015  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a avut astăzi o discuție cu Șeful Delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola. Întrevederea a avut loc la sediul central al PL, iar în cadrul acesteia au fost abordate subiecte ce țin de continuarea vectorului european, situația politică actuală, precum și necesitatea formării unei majorități parlamentare, capabilă să implementeze reforme.

    Pirkka Tapiola a felicitat echipa PL pentru succesele înregistrare în mun. Chișinăul la alegerile locale din acest an și s-a declarat mulțumit de alegerea proeuropeană a cetățenilor, confirmată de rezultatele alegerilor.

    Ulterior, vorbind despre vectorul european al republicii, Mihai Ghimpu a subliniat: „Este important să menținem acest curs european și să ne continuăm procesul de integrare europeană. Dar nu așa cum a fost până acum! Din păcate, actuala guvernare a compromis acest curs, iar cetățenii nu mai știu ce să aleagă, UE sau UV? Doar reformele, un procuror independent, misiune europeană în justiție și o guvernare pentru oameni vor putea schimba situația. Oamenii au nevoie de condiții de trai mai bune, de pensii și salarii mai mari, de locuri de muncă bine plătite, dar toate acestea le vom putea realiza doar cu ajutorul UE și cu o guvernare corectă.”

    Abordând subiectul formării unei alianțe de guvernare cu Partidul Liberal, Mihai Ghimpu a menționat: „Aseară a avut loc ședința Biroului Politic al Partidului Liberal, duminică vom convoca și Consiliul Republican. Conform hotărârii adoptate la ședința Biroului Politic, vom participa la discuții. Vom vedea ce propuneri au PLDM și PDM, cum văd ei soluționarea problemelor cetățenilor și, ulterior, vom putea lua o hotărâre în acest sens. Cert este faptul că PL nu va accepta ca vectorul european să fie compromis în continuare sau să fie alegeri anticipate, pentru că aceasta înseamnă clar să punem republica pe palmă lui Putin, prin venirea la putere a partidelor pro-ruse.”

    Fiind întrebat despre posibilitatea creării unei alianțe largi, Mihai Ghimpu a accentuat că Partidul Liberal nu va merge într-o alianță cu socialiștii sau comuniștii, iar acest lucru este exclus din start.

    Președintele PL a abordat și problema opțiunii pro-ruse a unor cetățeni, despre care a menționat: „Dacă vom face reforme, va funcționa legea, vom diminua corupția, vom reuși să ridicăm nivelul de trai, atunci cetățenii cu viziuni pro-ruse, în mod firesc, vor înțelege că Uniunea Europeană este cea mai bună alegere.”

    În cadrul întrevederii au mai fost abordate chestiuni legate de situația din Transnistria, situația economică a republicii în urma furtului unui miliard de euro ș.a.

     

    Serviciul de presă al PL

     

    1 iulie 2015

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com